Tuesday, October 17, 2006

the new beginning

korg sume pn dah tau kan yg skang ni aku dah officially bercinta semula. thanx a lot pada yg congratulated aku dan mendoakan kebahagiaan kitorg. sengaja aku xnk tulis psl ni awl2. ye la, mood tgh angau kan? harusla aku merepek tanpa hujung pangkal. muak lak korg mbaca. skang ni emosi dah agk stabil sket. matila nk angau lama2 kan? harus xjadi keje

pada yg nk tau sape gerangan orgnye, tanyala aku directly. segan lak aku nk wat pengumuman terbuka kat sini. org lain pn bcinta gak kan? aku pn xnkla dicap poyo terlebih. cuma yg leh aku gtau kat sini, dia dah brjaya utk wat aku jatuh cinta setelah sekian lama aku mcm "dead inside" dan aku rasa sgt bertuah utk memilikinya.

mmg xdpt dinafikan. perasaannye sgguh indescribable bila jatuh cinta ni. semua bnda nmpk cam indah je. tp pn, harusla wake up to reality kan? xsemua bnda tu indah je belaka. and even relationship kitorg ni baru sminggu je, kadang2 ternampak gak sipi2 part yg kurang indah tu. bt i believe klu kitorg discuss rationally, semua bnda leh settle. xlehla terlalu ikut rasa. mestila ada toleransi gitu. tapi aku rasa lega la, that i can have a mature conversation ngn partner aku ni. the last thing i need adalah sumone yg immature and always want to have things their way. i'm so sick of it

bila dah berpartner ni, aku pn tau mstila byk gv and take. and aku pn kene la buang sket2 perangai buruk aku yg mungkin akn destroy this relationship. ye la, payid isn't always sweet, sensitive and decent kan? kdg2 the devil in me pn meronta2 gak nk reveal himself. bt i know, i hv to tame the devil sbb i cant afford to lose this relationship

long distance relationship ni mmgla sgt menguji kesabaran. rindu toksah kata la. smp to the extend aku rasa rindu tu cam painful sgt (that explains my phone bills bln ni yg leh wat beli selai 2 baju raya. ehehe). bt the most important thing aku rasa is trust and honesty. matila klu nk control2 ni kan? dah la msg2 dok jauh. harusla xbergerak salah sorg tu. so dia stills ada freedom utk wat apa je yg dia nk and the same goes to me. aku percayakan dia, dan dia percayakan aku. dan aku jujur dgn dia, dia juga jujur dgn aku. so perangai suka flirt xtntu arah tu harusla aku buang jauh. watpe nk wat perangai player tu lgkan if i already hv sumone yg perfect cam dia

i know it's still early utk wat pape prediction. but i will do anything to work this relationship out. gd luck to both of us

1 comment:

pires said...

yeah payid,

best wishes for both of u..

Selamat Hari Raya :)