Wednesday, November 22, 2006

pemalas

mood nk blogging xde lak these few days, so agk senyap la sket. xde idea pn sbnanye nk tulis

br je abis exam. mls citer psl exam. hrp2 leh lepas je la.

last weekend telah memboroikan diri di RPW sekapal dan kak leen serta along, lela, chua dan ateh. sgt superb makanan kedua2 umah itu. sgt seronok dpt lepak ngn geng2 di samping merelease tension exam dgn mkn byk2. ehehe. time kasih la kpd tuan umah, esp sekapal dan kak leen kerana sudi menumpangkan saya tido dan membekalkan saya dgn pud-rot yg sedap

br je g intrview n anta resume td. hrp2 nye dptla the most awaited call in this coming few days. most probably klu dpt i'll start this december. so wish me luck guys

i'll b going home in the next few hours. bercuti2 malaysia lg. so i might not be online. jgnla merindu2 ye

till then. take care readers.

Wednesday, November 15, 2006

WtF?

tetiba je mood aku jadi swing trus kejap td. kisahnye setelah lama mendiamkan diri, tetiba je YM id EX aku muncul berkelip2 di skrin. aku lak xperasan sbb tgh wat bnda lain (bnda apekah ngak perlu tau la ye. ehehe)

so sbb aku mls nk cite (mls, tp tulis gak lam blog. ape kes la aku arini), aku extract je la kandungn msg yg xseberapa tu

[12:03] ID ex aku: asskum
[12:05] ID ex aku: bz ke?or mmg tk nk chat lansung gn saya

dan spt biasa setelah xdilayan selama 3 minit (bukan sengaja ye, aku xperasan : self defensive mode enabled), maka dia pn buat blk perangai saiko itu

[12:06] ID ex aku: fne bye
[12:06] payid07: waalaikumussalam
[12:06] Meebo Message: ex aku appears offline. Your message may not be received.

sila ambil perhatian ye bahawa msg aku dihantar serentak dgn msg dia ketika itu. dan aku pn trus terpinga2 melihat dia trus sign off itu lantas menjadi bengang. what the hell? tetiba msg aku blk, pastu trus sign off camtu je. yg aku pn gigih la nk bls blk msg dia ni (konon2 baik ati la ni). sheeshh.. patutla aku clash ngn budak ni dlu. gile saiko. haha

makes me wonder. what ws i thinking at that time? ahaha

Friday, November 10, 2006

one month

to mark our first month anniversary today, i wud like to dedicate this song to my dearest partner. thanx for the lovely month we've shared. here's to many more years to come


bryan adams - please forgive me

It still feels like our first night together
Feels like the first kiss
and It's gettin' better baby
No one can better this
I'm still hold on and you're still the one

The first time our eyes met
it's the same feelin' I get
Only feels much stronger
and I wanna love ya longer
You still turn the fire on

So If you're feelin' lonely.. don't
You're the only one I'd ever want
I only wanna make it good
So if I love ya a little more than I should

Please forgive me I know not what I do
Please forgive me I can't stop lovin' you
Don't deny me This pain I'm going through
Please forgive me If I need ya like I do
Please believe me Every word I say is true
Please forgive me I can't stop loving you

Still feels like our best times are together
Feels like the first touch
We're still gettin' closer baby
Can't get close enough
I'm still holdin' on You're still number one

I remember the smell of your skin
I remember everything
I remember all your moves
I remember you
I remember the nights ya know I still do

One thing I'm sure of
Is the way we make love
And the one thing I depend on
Is for us to stay strong
With every word and every breath I'm prayin'
That's why I'm sayin'...

i luv u so much..hope this relationship we shared will last forever

Thursday, October 19, 2006

menjelang hari raya

xberapa ari sgt lagi, kita semua akn menyambut hari raya aidilfitri. kpd yg beragama hidu lak akn menyambut deepavali. so aku ucapkan selamat berhari raya kpd para pmbaca semua xkirala yg beraya aidilfitri atau deepavali. aku mmg confirm partner cik lily akn sambut deepavali. pada umat islam yg xpuasa tapi sibuk nk beraya tu leh la join sambut deepavali gak kan? ehehe

sebut psl deepavali, teringt lak kenangan masa zaman aku sekolah kat kedah dulu. aku selalu gak balik ke rumh arwah tok aku kat a. star dan selalunye cousin aku la yg jadi mangsa kene amik aku kat hostel. aku ngn cousin ni mmg kamceng sgt dulu walaupn dia tua aku 10 thn. dan aktiviti plg best menjelang deepavali ialah kitorg sama2 pegi kat kuil hindu dekat ngn stadium a. star tu dan mencari muruku. ehehe. mmg sedap gile la muruku yg dibuat para aci kat situ. mcm2 rasa, mcm2 rupa. yg pasti keaslian rasa "hindu" (bak kata arwah tok aku) tetap terpelihara. haha. ntahla. mungkin darah india tu masih pekat mengalir dlm darah kitorg walaupn dah masuk generasi ke empat. tu yg sibuk nk muruku perisa hindu tu. ehehe. arwah moyang aku sebenarnye berketurunan india muslim yg dtg ke tanah melayu sebagai guru agama (hamik ko, keturunan org alim rupanya aku ni, tp perangai mcm setan. haha). arwah tok aku plak keturunan siam, dan sebelah mak aku, both my grandparents dtg dr bukit tinggi, sumatra dan berketurunan minang. jadi setelah dicampur aduk, jadila aku yg xberapa pasti di manakah melayunye. ehehe

ok, enuff psl asal usul aku. bukan aku cerita psl muruku ke td? ehehe. so setiap kali menjelang deepavali, tetiba muncul la muka2 melayu aku ngn cousin aku berhimpit2 di kalangan india2 tu utk mborong muruku. masa tu kitorg xheran pn org dok pandang2 kitorg, janji dpt muruku. ehehe. sib baik kitorg xbli skali kalungn bunga tu kan? ahaha. tapi tu cuma kenangan la. aku ngn cousin tu pn dah xrapat due tu masalah dalaman family aku yg aku xberapa selesa nk cerita kat sini. cuma skang ni aku rindu lak muruku para aci itu. agknye aku berani ke nk redah kuil hindu kat bt caves tu sorg2 semata2 nk bli muruku. situ tobat lg meriah kan? ehehe

thn ni juga merupakan kali terakhir aku akn sambut raya sbg seorg studnt, insyaAllah. mungkin thn terakhir juga aku akn dpt duit raya, walaupn aku xpasti dah tua2 bangka ni ada lg ke yg nk bg duit raya kat aku. ehehe. klu ada yg bg pn, mungkin aku segan. jgn cousin aku yg muda 3 thn dr aku tu bg duit raya kat aku udahle. harus aku tembak kepala dia ngn meriam smp bersepai. (mentang2 dia askar kat kem atleri (senjata berat) sukati je aku tembak kepala dia ngn meriam kan?)

tapi yg pasti, mcm thn2 lepas, aku tetap bg duit raya kat adik2 aku. walaupn jumlah xseberapa, tp merasa gak la aku bg duit raya kat diorg. insyaAllah. bila dah keje esok aku mungkin ada rezeki lebih utk belikan baju raya sorg sepasang utk derang. itula impian aku. lgpn dua org tu je la kan adik aku, so apalah salahnye belanja derang sekali sekala

persiapan raya mcm thn2 lepas, mmg aku xprepare apa2 pn. semua mak aku yg prepare kan. bj raya pn mak aku yg prepare. pilih kain, hanta tailor, semua mak aku. hehe, ye, aku mmg ank mak. tapi mungkin ni thn terakhir kut. dah keje esok malu le mak yg prepare kan. cuma aku bercadang nk bli skit kuih raya utk mak aku. aku tau dia suka putu kacang. so insyaAllah masa bli juadah bbuka esok, aku singgahla bli dlm setengah kilo kut. mesti mak aku suka

thn ni, siap la aku kene tadah telinga ngn makcik2, sepupu sepapat. dari bab xabis belajar, xkeje lg, smp la bab kawin. sibuk tul la derang ni. tp mcm thn2 lain, aku tetap melaluinye dgn tabah ati. ehehe. buat muka skupang je, lama2 senyap la derang tu. lgpn bkn aku kacau idup derang pn. aku kawin ngn laki derang kang br derang tau. ahaha

sabtu ni aku akn blk ke kl. dan keesokan hari, aku akn pulang utk beraya di k.kangsar. jadi aku nk amik kesempatan ni (mana la tau aku mls nk blog esok kan?) utk ucap selamat hari raya aidilfitri dan happy deepavali kepada semua pmbaca. ampun dan maaf, zahir dan batin. mana la tau selama kenal/baca blog ni, ada yg terkasar bahasa atau tersalah laku aku kan?

Tuesday, October 17, 2006

the new beginning

korg sume pn dah tau kan yg skang ni aku dah officially bercinta semula. thanx a lot pada yg congratulated aku dan mendoakan kebahagiaan kitorg. sengaja aku xnk tulis psl ni awl2. ye la, mood tgh angau kan? harusla aku merepek tanpa hujung pangkal. muak lak korg mbaca. skang ni emosi dah agk stabil sket. matila nk angau lama2 kan? harus xjadi keje

pada yg nk tau sape gerangan orgnye, tanyala aku directly. segan lak aku nk wat pengumuman terbuka kat sini. org lain pn bcinta gak kan? aku pn xnkla dicap poyo terlebih. cuma yg leh aku gtau kat sini, dia dah brjaya utk wat aku jatuh cinta setelah sekian lama aku mcm "dead inside" dan aku rasa sgt bertuah utk memilikinya.

mmg xdpt dinafikan. perasaannye sgguh indescribable bila jatuh cinta ni. semua bnda nmpk cam indah je. tp pn, harusla wake up to reality kan? xsemua bnda tu indah je belaka. and even relationship kitorg ni baru sminggu je, kadang2 ternampak gak sipi2 part yg kurang indah tu. bt i believe klu kitorg discuss rationally, semua bnda leh settle. xlehla terlalu ikut rasa. mestila ada toleransi gitu. tapi aku rasa lega la, that i can have a mature conversation ngn partner aku ni. the last thing i need adalah sumone yg immature and always want to have things their way. i'm so sick of it

bila dah berpartner ni, aku pn tau mstila byk gv and take. and aku pn kene la buang sket2 perangai buruk aku yg mungkin akn destroy this relationship. ye la, payid isn't always sweet, sensitive and decent kan? kdg2 the devil in me pn meronta2 gak nk reveal himself. bt i know, i hv to tame the devil sbb i cant afford to lose this relationship

long distance relationship ni mmgla sgt menguji kesabaran. rindu toksah kata la. smp to the extend aku rasa rindu tu cam painful sgt (that explains my phone bills bln ni yg leh wat beli selai 2 baju raya. ehehe). bt the most important thing aku rasa is trust and honesty. matila klu nk control2 ni kan? dah la msg2 dok jauh. harusla xbergerak salah sorg tu. so dia stills ada freedom utk wat apa je yg dia nk and the same goes to me. aku percayakan dia, dan dia percayakan aku. dan aku jujur dgn dia, dia juga jujur dgn aku. so perangai suka flirt xtntu arah tu harusla aku buang jauh. watpe nk wat perangai player tu lgkan if i already hv sumone yg perfect cam dia

i know it's still early utk wat pape prediction. but i will do anything to work this relationship out. gd luck to both of us

Friday, October 06, 2006

The chasing game

Dlm the earliest stage of every relationship, tentunya ada satu fasa utk memikat atau the chasing game. Mmg ada sesetengahnye yg malas nk mengejar dan kurang bersabar, lantas terus shj move on to stage konfessi. Ternyata org2 ini adalah sgt berani dan boleh menghandle rejection dgn sgt cool sekali (kerana kemungkinan utk direject mentah2 adalah sgt tggi juga). Tapi bg yg meyukai game ini (seperti saya), lebih sukar dan mencabar game ini, maka ia lebih menarik utk dimainkan.

game ini sgt menarik sekali utk dimainkan oleh both pihak yg dikejar dan mengejar. Yg mengejar akn cuba mjd extra charming dlm phase ini dan sedaya upaya memikat si pilihan hati. Yg dikejar pula mestila akn enjoy the extra special treatment and attention yg diberikan.

To me, yg paling best sekali dlm game ini mestila ketika kita cuba memikat dan cuba meninggalkan hints here and there along the way kpd idaman hati itu. Seperti bermain treasure hunt juga la kan, di mana dlm hal ini, ia tidak akn mbawa kpd harta karun, tp ia akn lead seseorg itu trus ke hati kita. Bukankah itu lebih menarik? Ahaha.

Dan paling mencabar sekali bila setelah kita meninggalkan hints itu, kita akn cuba pula mbaca respon yg diberikan kpd setiap hints itu. Signal2 ini la yg akn indicate samada si idaman hati itu interested ngn kita atau tidak. Tp yg lebih mdebarkan bila signal itupn seolah2 kurang jelas. Kita pn takut juga kan klu tersilap mtfsir signal itu dan akhirnye memalukan diri sendiri pula. Dan kita pn ragu2, adakah kita stand a chance dgn idaman hati itu? Wahaha.

Dan apakah yg lebih mcabar lg dlm game ini? Pastilah apabila kita tau yg kita ada competition pula. Waahh.. tentunye lebih menarik. Kita juga mstila tak mau kalah juga kpd competitor itu, jadi tentunye kita akn berusaha utk menjadi extra charming lg. hehe. Sgt bertuah la si idaman hati itu kerana mdapat lebih byk attention lg. hehe. So dlm hal ini, dia bolehla mbuat pilihan dan evaluate kesemua pesaing itu. Tapi harus diingat, kita haruslah bersaing secara sihat (dan penuh semangat kesukanan?). tidak perlula memperdajalkan competitor kita atau cuba menyingkirkan dia dr game ini dgn cara yg kotor. Temanya di sini ialah haruslah mempertingkatkan keupayaan diri dan bukannya menjatuhkan org lain. Tidak gentleman lah klu main kotor begitu.

Cuma perlu diingat, game ini memerlukan kesabaran yg sgt tggi. Klu anda yg jenis xsabar2 dan trus straight forward je ngaku yg anda sukakan seseorg, u just dun fit to play this game. Game ini memerlukan strategi yg sgt terancang dan setiap pelaksanaannye harusla secara halus gitu. Klu anda terburu2, abisla kan. Mmg akn mjadi major turn off la kpd si idaman hati.

Akhirnye, apabila telah tiba masa yg sesuai, barula smp kpd stage konfessi yg mendebarkan itu. Hahaha. Bilakah masa yg sesuai itu? Bila anda rasa anda telah mendapat signal yg secukupnye dari idaman hati itu yg dia juga menyukai anda la. Ehehe. Oleh itu mmg sgt penting la di sini utk peka kpd setiap signal yg diberikan, dan haruslah pandai mentafsirkan juga. Tapi klu dah sekian lama mcuba namun idaman hati tetapla tidak mberikan signal, maka berundurla dr game itu dgn cara yg terhormat. Mungkin ternyata itu bkn jodoh anda, maka cuba la lg di lain hari dgn org lain pula. After all, itu bolehla dikira sebagai practice juga kan? Practice makes perfect katanya.

Maka begitulah tips bercinta dr saya yg poyo ini.

Monday, October 02, 2006

Cerita ceriti weekend

Ni la ringkasan cerita aktiviti aku sepjg weekend aritu (ewah, mcm wat weekly report lak aku ni ye)

Sabtu, 3.00 am
Aku br je nk tido time ni. Rumet aku tgh study. Sekali tetiba loceng kebakaran bunyi. Boleh rumet aku wat lawak tanya “sape punye jam loceng bunyi camtu”. Heh. Rupanya desasiwa aku wat latihan kecemasan kebakaran. Beramai2 budak2 hostel turun bkumpul kt car park belakang hostel. Tp sbb aku xnk mbiarkan rumet aku keseorgn yg xnk turun sbb nk study, maka aku pn dok diam2 je la kat bilik. Klu nk rentung, biarla kami rentung bersama. Konon2 sehati sejiwa la kan. Padahal ngaku je la xnk turun sbb mls kan? Haha.

4.30 am
Kantoi besar aku xturun fire drill bila aku turun sahur masa tu. Pegi café tgk satu hape pn xde nk dimkn. Panic jap org café tu bila aku tanya xde mknan sahur ke. Rupanya mknan dah diagih kat semua budak hostel time fire drill tu. Tpaksa la aku ‘mengemis’ mknan sahur org2 café tu. Gila tebal muka aku time tu. Dah la semua ajk desasiswa tgh lepak lg kat pejabat desasiwa time tu. Semua pandang2 je aku dok mengemis kat org café. Haha. Lantakla kantoi pn. Xde sape pn mrh.

4.10 pm
Aku dgn rasminye telah berbuka puasa tepat di kala azan asar sedang bkumandang. Hehe. Yeay…boleh mkn di siang hari dlm bulan ramadhan tanpa rasa berdosa. Hehehe.

Ahad, 6.30 pm
Tetiba aku diushar ngn peliknye oleh sorg budak laki ni. Aku dengan perasaan xpuas ati tenung blk budak tu. Tetiba budak tu tanya, kenal x dia. Cheh. Ko igt ko glemer sgt ke semua org kenal ko? Mampusla aku xkenal. Budak tu ngaku junior aku. Tobatla aku xkenal jugak. Lantak la ko junior ke hapa. Akhirnye aku blah gitu je bagaikan diva kekwat lepas aku ckp “sory la ye. Saya mmg xkenal awk sape”. Hehe. Memula aku tpikir gak, junior fakulti aku ke? Glemer sgt ke aku lam fakulti kej. awam tu? (mula feeling2 glemer ni). Rupanya aku rasa dia junior sekolah aku kut sbb masa tu aku pki t shirt team basketball sekolah aku. Haha. Klu dia xkenal aku pn, sah2 la dia kenal tshirt tu.

9.50 pm
Aku telah memecahkan rekod peribadi aku kerana berjaya bgayut di handphone selama 2 jam 55 minit dan 55 saat. Tersenyum lebar ku lepas gayut tu walaupun aku dah tbyg bebuka ngn kurma, air kosong dan biskut je lepas ni. Haha. parah2

Demikianla aktiviti aku sepjg weekend aritu yg sgguh tidak berfaedah namun sgt best sekali. Hahaha…..sekian, terima kasih

Friday, September 29, 2006

cerita ramadhan 1

klu masuk arini, dah 6 ari umat islam bpuasa kat msia ni (klu yg bpuasa la kan? hehehe). dan setakat ni, dah 5 days in a row aku ke pasar ramadhan kt pekan tu yg sgt heaven ngn variasi mknan yg sedap sehingga menipiskan walletku di bln ramadhan ini. ari ptama puasa aku pegi pasar ramadhan yg sgt hazab dlm kolej je dan aku telah bjanji yg aku xkan beli kat situ lagi dan lebih rela xbuka puasa dpd beli kat pasar yg hazab tu (ok. tu over ye. xkan xnk bbuka kut kan? haha)

cerita psl pasar ramadhan yg sentiasa packed ngn org, aku sgt annoyed ngn perangai org2 kita yg ske bwk ank kecik ke pasar ramadhan ni. klu yg dah sekolah tu xpe la jugak lg. ni yg kecik2, masih xsekolah dan kejenye mbuat kacau saje. ada yg bwk sorg dua, ada yg jenis annual subscriber to the maternity hospital siap angkut smp 3,4 "askar2 kecik" derang ni. ada gak yg mjadikan benda ni jd family agenda lak dgn mbawa bini sekali bersama ank2. (bygkan psngn suami isteri muda yg masing2 memegang tgn ank sorg satu dan tgn sebelah lg mdokong anak juga). dun get me wrong. bukanla aku xsokong kempen kementerian pbangunan wanita, keluarga dan masyarakat yg suruh utamakan keluarga, semakin hari semakin syg tu. cuma klu ye nk tnjuk awk mpunyai keluarga yg bahagia, itu bukanla tmpat yg sesuai.

pada aku, ini sgt xpatut sekali. kehadiran anak2 kecil ini hanya akn meyesakkan pasar yg sedia sesak tu saje. dah la tu, klu perangai baik2 xpe gak. ini kat situ la nk bgurau2, main tarik2 tgn. bgaduh pn ada. dan ianya akn melambatkan pjalanan si parents utk mbeli belah sbb nk mengawal ank2 yg perangai camtu. (tu pn klu leh kawal). dan yg lebih penting, ia mghalang perjalanan org lain yg nk mbeli juadah brbuka dgn selesa (aku la tu)

klu pn nk ank2 ni mbuat pilihan juadah bbuka masing, tanya je la siap2 kat umah, masing2 nk mkn apa. dan klu derang xleh mbuat pilihan, maksudnye derang mmg xmemilih. bli je la pape kat pasar tu, msti derang mkn punye. and korg xrasa ke itu lebih baik ke dpd angkut budak2 tu ke pasar dan suruh derang wat pilihan, akhirnye duit korg gak yg kopak bila sorg nk tu, sorg nk ni. nak lak yg mahal2 kan. dah tu cuba byg derang semua chanting serentak "mama nk tu, mama nk ni" 3,4 org sambil menarik2 baju/ tgn anda yg dah penuh ngn beg plastik tu? horror, horror. haha

klu nk wat aktiviti keluarga ke hapa, g la bbuka ramai2 kat luar. xpn klu berani, g bli juadah bbuka kat pasar tu, pastu g bbuka ala2 piknik kat tepi pantai ke, air terjun ke. ala, bukannye ada antu pn kan bln puasa ni w/pn time maghrib. hehe. ala, lgpn time bbuka kat umah tu pn kan dah bbuka bsama keluarga. xyahla nk beraktiviti kat pasar ramadahan lg sblm tu.

lgpn, korg hanya akn mdedahkan ank2 itu kpd bnda2 yg xmenyihatkan. habuk, asap, panas lg. dgn sesaknye. tu xmasuk lg org2 yg jenis batuk/bersin xreti nk coverinas dan akhirnye spreadkan kuman tu kpd ank2 yg lemah antibodinye. itu xmasuk lg pendedahan awl yg diberi kpd ank2 tu kpd pakaian seksi para awek yg xreti nk hormat bln puasa. kecik2 dah tgk org pki sendat2, seksi2, belah sana, belah sini. haruslah dah besar jd satu mcm budak tu kang

jd pd para pbaca yg ada ank tu, xyah la bwk ank2 kecik tu ke pasar ramadhan. xde faedahnye. ngaco org lg ada la. nnt dah besar sket, dah berakal, leh la klu nk dibawa. nk wat stail bpk aku pn leh. suh kitorg je bli semua mknan, dia tggu lam kete sbb kununnye susah nk parking (tp mmg btul susah parking pn). tp kitorg tau sbnanye dia mls nk bsesak2 g bli mknan, so dikerah je la kitorg 3 beradik ni. pandai ye bpk aku tu.

jd, selamat bbuka la kpd korg semua ye

*aku sbnanye dah taip bende ni sejak siang td. sekali xleh publish, ilang semua. sib baik sblm tu aku smpat save bnda ni dlm pendrive. oleh sebab siang td aku puasa, jd xleh carut. jd skang aku nk mcarut puas2, tapi aku xtulis kat sini la. nnt korg baca siang kurang pahala puasa tu. sekian terima kasih*

Thursday, September 28, 2006

third watch

sgt sedih bila ari selasa aritu rupanya adalah siri terakhir third watch. korg tau third watch kan? ala, cerita psl police, fireman ngn paramedics yg bertugas kat "camelot" 55th precint during the third watch which is between 4pm to 12pm.

bila siri yg aku minat dah abih mula la aku rasa cam xtntu arah je. mcm kosong je idup hehehe. ing nk dload je siri tu tp spt biasa aku bukanla rajin sgt nk mdload benda kt intrnet. klu nk bli DVD, konpem mahal nye. lgpn ada ke jual? citer tu cam xdela ramai sgt peminatnye cam lost ke, prison break ke, smallville ke.

xdpt bli dvd, amik gambar pn jadila kan?


545_2
bila la nk leh bli ni?

Tuesday, September 26, 2006

salam ramadhan

hi all. selamat berpuasa kpd semua umat Islam yg berpuasa. semoga amalan kita di bulan ramadhan ni dpt keberkatan dpd allah. sama2 la kita bykkan ibadah di bln ni ye

apsal intro bunyi sgguh suci yg murni ni? ye la, nama pn bln ramadhan. kene la jaga tatasusila kan? xkn intro pn nk mcarut (w/pn aku xnafikan bunyi intro ini sgguh la skema mcm skrip rancangan agama). spjg bln ni aku akn cuba la wat entry yg baik2 tanpa mengutuk atau mengumpat org lain. mcm selalu je mengumpat ye. xdela selalu. cuma kdg2 ada gak aku terkutuk org dlm blog ni tanpa disengajakan rite?

bulan ni aku mmg berpuasa sorg2, tanpa family dan kwn2. klu dulu, w/pn xberbuka ngn family, aku still ada geng2 yg sekepala. meriah gak la time berbuka tu. beramai2 berbuka dpn tv. memula kecoh mcm apa. azan bunyi je trus syp, msg2 concentrate mkn. hehe. indahnye kenangan dulu. skang ni aku xkamceng sgt ngn rumet. dia pn selalu berbuka dan bersahur kat bilik member dia. so aku pn sorg2 la. sunyi je rasanya.

tapi bulan puasa ni mmg terasa insaf sket la. masa 1st day puasa tu yg buat aku tersedar. kebetulan juadah berbuka aku aritu xsedap. mula la aku komplen dlm ati. bengang la seharian berpuasa, sekali nk mkn dpt benda xsedap lak kan.

tetiba aku tersedar, sekurang2nye aku ada gak benda utk mengenyangkan aku berbanding ngn fakir miskin yg mungkin mkn ubi parut je sbg juadah berbuka derang. sekurang2 nye w/pn aku berbuka sorg2, tanpa family dan kwn, aku masih lg ada derang kat dunia ni, berbanding ngn umat Islam mangsa perang yg kehilangan keluarga dan kwn2 dlm sekelip mata. dan sekurangnye aku berbuka di bilik, yg berbumbung di atas kepala aku berbanding dgn mereka yg kehilangn tempat tinggal akibat perang dan mungkin terpaksa berbuka di celah rntuhan bgnan rumah mereka.

masa tu, terus aku terasa insaf. dan aku rasa malu ngn Allah sbb xmensyukuri nikmatNye, sedangkan ramai je yg lebih teruk nasibnye berbanding aku. ampunkan aku, hambaMu yg lemah lg hina ini Ya Allah. aku hambaMu yg terlupa mensyukuri nikmatMu

selamat bersahur, selamat berpuasa, selamat berbuka dan selamat berterawikh kpd semua

Monday, September 18, 2006

aku yang sengal di gathering itu

The title says it all I guess. mmg aku telah menghadiri gath yg sgt best weekend aritu, namun aku telah berperangai sgt sengal. Guess what? Aku yg in real life kononnye sgt taiko telah bertukar menjadi manusia yg sgt pemalu dan pendiam di sana. Haha. Even aku sndiri susah nk pcaya keadaan diri aku tuh, apatah lg forumer sekelian yg lain kan? Konon kat forum mcm ganas je, sekali bila face2face, pemalu nye ngalahkan ank dara nk kene pinang. Haha. Wat malu kompeni je.


Aku sndiri pn xtau nape aku jd camtu. Bukanla niat aku nk jd pendiam dan ala2 mysterious gitu (w/pn sesetgh awek finds org mysterious ni appealing. hehe). Maybe aku rasa segan sgt kut. Klu tolak fairus, aku merupakan forumer yg termuda kat situ. Tp being the youngest bukanla the main reason aku tetiba bertukar imej menjd pemalu thp dewata raya. Tahle. Aku sndiri xleh nk figure out apsal si taiko tetiba mjd si pemalu. Ceit!


attending the gath ala2 the most eligible bachelor gitu (BACHELOR kah? hehe), ada la niat sedikit di hati (sedikit shj konon) nk cari potential partner. hehe. Dasar kasanova kan? Walaupun dlm malu2, aku tetap mmbuat observation dlm syp. Eheh. Dah le aku mmg taste kat sorg forumer tu. Sweet sgt. Malangnye udah berpunye la plak. Partner dia pn sweet. (ok, am I being too obvious now?). Rasa cam nk angkat dua2 skali jd partner aku je. Ahaha. Selera xhingat.


Anyways, senior2 mmg sgt best la. Xhenti2 usik aku. Esp bro zorro ngn blue la. Hehe. Tp in a whole, derang ni mmg a bunch of really great ppl wif different personality. Each person is unique in their own ways. Sgt best to hang around wif them and always makes u feel welcomed. It’s been a real pleasure meeting them in person


Apa2 pn, thanx a lot to sekapal n leen for the hospitality. Sgt superb ngn mknan yg sgt best dan sedap. Klu camni ari2 gath pon xpe kan? Ehehe. Juga kpd uL dan mel krn sudi menjemput dan menghantar. Sgt terharu sekali. And to all yg hadir, thanx for making me feels at home walaupun pd zahirnye aku nmpk cam malu2 je. Haha. Tp sesungguhnye aku rasa sgt selesa berada di kalangan mereka.


Itulah kenangan hujung minggu aku yg sgt indah

Wednesday, September 13, 2006

hi there

selamat ketemu semua. sudah sekian lama tidak menghapdet nih. tidakle ada apa2 cerita ceriti yg best pon. cumanya aku telah berchoti selama seminggu di kampung yg permai (permai ke?).

napela entry kali ni sgguh sengal kedengarannye? mungkin mood berchoti masih ada. adakah saya sgt sengal ketika berchoti?ntahla

sungguh best ketika bercuti ini. ramai yg memuji aku telah sedikit kurus. ehehe. bukanla aku insecure sgt pon dgn badan yg gedebab ini. cuma bila ada yg memuji tu terasa self esteem tu terangkat sket. ehehe

namun pakcikku menegur rambutku yg sudah memanjang ini. rambut ni panjang saja, tapi xterurus pon. katanya nmpak mcm budak jahat, mcm minah rempit. ahaha. boley gitu? so i decided nnt la nk potong. plan dah ada. tp syg lak. nnt potong rambut dah xsmart lak. eleley perasan btul aku ni. mcm la smart sgt pon kan?

namun hasrat mencantas rambut itu terbantut jua kerna aku sudah 3 ari kedemaman. sgtla tersiksa. time2 camni teringt lak masa dmm2 kat matrik dulu. ada org jaga, buatkan milo, suapkan roti, suap ubat. alahai.. indahnye kenangan itu. ehehe, terflashback sekejap.

neway smlm aku dah ke klinik. setelah membuat muka kesian ngn MA tuh, dia pon bagi la 5 jenis ubat. hamek ko. aku dpt ubat dmm, vit C, ubat selsema yg sgt kuat, ubat batuk yg mengantuk dan ubat kumur utk kurangkan sakit tekak. paling best mkn vit C dia, sdp. ubat kumur pon best. ada rasa cam listerine sket. tapi pas mkn ubat mmg tido xsedar mende. rumet kejut tanya nk mkn apa pon xsedar. dahsyat x? klu ada kebakaran ke mampos aku dah rentung lam bilik tuh. mana larat rumet aku nk angkat aku lak. aku kan gedebab orgnye. ehehe

oh yes. latest update. i'm officially single again. ehehe. it's a lot easier than i thought, breaking up i mean. so payid now is up for grabs again. eheh

Sunday, September 03, 2006

pussy cat dolls

ehehe sukenye aku blog ni dah leh bersuara. ahaha. puas aku cari coding utk videoclips 'buttons' by pussycat dolls tu. last last jmpe. mek suker... mek suker.. (motif tetiba berbunyi fefonens ni?)

memula tu sbnanye nk cari vc dealova, skali came accross coding utk audio lg buttons. bile dah dpt audio, msti nk video nye kan? nak nak lg PCD. ehehe.

adesss.. saba je aku tgk nicole wat tarian sexy2 tuh. gugur iman weh. xpe.. cheryl samad masih chenta hatiku. ehehe. nicole ni scandal je. eleleyy.. perasannye aku

sesape yg nk view tu leh la scroll ke bawah ye. aku pon xtau apsal settings lari abih. lantak le. janji leh tgk. nak nyanyi sesame pon boleh. dah ada lirik tu. tapi confirm xde bacanye lyrics tu kan. ye la, dah distracted ngn nicole's sexy dance moves tu. ahaha. u can see, bt u can't touch.

enjoy fellas

Wednesday, August 30, 2006

apa ada pada nama

kita sume ada nama yg mak bapak kita bg. nama yg tertulis lam IC kita, yg digunakan dlm urusan rasmi. kita gak kdg2 ada nama manja, yg dipanggil oleh family atau org trsyg. dan kita gak ada nama glemer, atau nama samaran. slalu nama samaran ni bila kita xnk org tau nama btul kita la kan, utk melindungi identiti tapi masih lg boleh berinteraksi dgn org2 trtntu.

mcm aku. aku cuma nk korg tau nama aku payid je. nama IC aku xyah le tau. dalam forum pn aku dikenali sbg payid. dan aku pon kenal forumer yg lain ngn nama glemer derang je. xpenah aku tanya dan amik tau nama btul derang. aku tau, spt aku, derang juga ada identiti yg prlu dismbunyikan utk sbb2 yg trtntu. so aku pon xpenahla sibuk menanya nama btul derang. tanpa tau nama btul pon, kitorg tetap mjd kwn yg baik, brtuka2 fikiran, berbincang ttg mcm2 isu.

tapi peristiwa smlm ni wat aku terpikir, kdg2 kita mmg kene tau nama btul kwn2 kita

************************************************************************************

smlm aku ke bank, nk byr duit sekapal utk gath nnt. tetiba aku teringt sesuatu yg sgt pnting..apa nama btul sekapal? selama ni aku hanya kenal dia ngn nama sekapal. adeh.. camne nk isi form ni. aku cuma ada akaun number je. aku mula igt nk pki deposit machine, malangnye aku xde duit pecah. ada duit besar je. xkan deposit machine nk bg duit baki kan?

aku plak xde number fon sekapal. so tpaksa la guna talian hayat bro zaforro (yg juga aku xtau nama btulnye). malangnye bro zorro pon xdpt membantu. makin menggelabah la aku.

so aku pon amik la borg. dah le kt tempat borang tu penuh lak org yg menjaga. sumer pakat ushar je aku isi borang. eisy.. mula la nervous ni. masa isi tu kat ruangan 'nama' tu aku biarkan kosong. xkan aku nk tulis 'sekapal' kut? pakcik tu leh lak bg soalan maut kat aku "apsal xisi nama tu?" eisy.. aku yg gelabah pon jawab le "err.. saya xpasti la ejaan nama dia. nnt la saya check ngn kaunter". xkan aku nk kata "saya xtau la nama dia pakcik. saya masuk duit je utk dia" mesti pakcik tu heran. mcm aku berurusan ngn mafia mana lak kan? (ehehe sekapal tu mafia ke?) pastu aku trus amik number dan pegi kat kaunter

sib baik kerani kaunter tu tanya apsal aku xpki deposit machine. bila aku jwb xde duit kecik, dia tukarkan duit utk aku. sbb dia kata klu nk berurusan ngn kauntr kene charge 50sen. aku pon lega la sket, xyah dia tgk borang yg xbernama tu. dapat je duit tukar, trus gi deposit machine


dpd deposit machine tu, aku tau la nama btul sekapal. aku harap la tu nama btul dia. klu masuk akaun org lain naya je. free2 org tu dpt duit aku. aku pon tawakkal je la

*************************************************************************************

tu la dia kan? kdg2 dlm situasi trtntu kita trpaksa gak amik tau nama btul kwn2 kita. xpe la. bukan rugi pon. aku pon bukan terlibat lam apa2 konspirasi kan? hehe.

Monday, August 28, 2006

mari merepek

mari kite merepek2 lg. saya ada byk topik nk ckp. tp xtau nk ckp kat sape. meh saya citer kat blog ni ye

*********************************************************************
1. skang ni saya berada btul2 blakang bilik tv. actually blk komputer ni sebelah je ngn bilik tv. so skang saya menaip membelakangan bilik ni la. masalahnye pompuans (byk pompuan) dgn kecohnye tgk tgk persandingn siti dan juga intrview bersama bekas tunang mawi (alternate channel). udahle kecoh, psg tv kuat2 lak tuh. bengang sgguh. dah la saya xnk trlibat pon ngn kedua2 event tu sbb saya rasa sgguh menyampah. skang saya tpaksa mdgr lak. dan yg lbh tension, derang siap bukak tgkap dan selak langsir bilik tv lg. so skang ni seolah2 derang leh tgk apa yg saya tulis di samping saya mdgr apa yg derang merepek kat tv ni

2. eh, tetiba saya dgr lg dealova yg sy tujukn pd cheryl samad. nk jiwang kejap la. ehehehe

3.alamak. lagu sudah abis ke? jom kita smbung. arini spatutnye sy tlg amikkan jubah konvo utk kwn sy, J. tapi sbb sy malas beratur pjg2, sy igt nk amik esok je. rupanya sib baik la sy xg beratur td. sbbnye cuma jubah je yg leh amik arini. sticker knderaan and invitation card xsiap lg, so derang kene collect lain. merasa la kene sumpah ngn para bakal graduan. ye la, ada ant derang ni dtg jauh2, keje lak tu. bkn sng nk dpt cuti. xkan nk dtg 2,3 kali collect jubah and everything. sib baik J suh sy amikkn, and sib baik saya xamik arini

4. masih psl jubah konvo. td tetiba sy trsrmpak ngn psgn A dan I yg dtg dr n9 semata2 nk amik jubah. nk dijdkan citer sy terlalu kt tmpt amik jubah tu. derang pon tanya, "nk amik jubah ke?" terbocor la citer yg saya xbis study lg. ahaha. lantak la. tapi sib baik saya xtrbocor yg saya collect jubah utk J. sbbnye? A pnah hgt digosipkn J, and J pon suke gile kat A. A je jual mhl. masa tu xcouple pon lg ngn I ni. and smp skang J masih suke kat A. agknye klu terbocor msti kelat muka A ngn I kan masa tu? merasa la acara menjeles spjg ke n9

5. saya ni rasa cam nk lari je time konvo ni sbb xnk jmpe kwn2 lama saya. tp xtau nk lari g mana. nnt la saya pikir

6. saya lapar la. sape nk blanje saya mkn ni?

Wednesday, August 23, 2006

i miss basketball

petang td, spt petang2 kelmarin, aku luangkan sikit masa aku menonton org2 main basketball. skang ni tgh karnival sukan, so rancakla court basketball yg kebetulan tepi blok hostel aku je.bila menengok kemeriahan, sorakan, the adrenaline rush bila cubaan shoot yg sipi2 je, semua tu buat minda aku berputar balik ke 6 thn yg lalu

6 tn yg lalu, masa aku form 5, aku pernah alami semua tu. org bersorak nama aku, bertepuk tgn bila aku berjaya menghalang forward player, bila aku berjaya rampas bola.sesungguhnya itu antara kenangan terindah aku. mmg aku bukan pemain yg handal pun. malah aku cuma pemain simpanan, yg hanya diturunkan bila diperlukan shj

tapi berada dlm team tu mmg sgt2 mengajar aku erti semangat berpasukan. everything is about the team. u r there because of the team, and not the other way round. be it u star player ke, u captain ke, u forward ke, u point guard ke, atau u'r juz substitute yg diturunkan utk halang forward je ke (aku la tu) xde sape yg lebih atau kurang. semua adalah team. dan semua ada peranan masing2

dan aku personally sgt berbangga utk berada dlm team tu. utk sarung jersi num 7 tu, utk bermain ngn teammates aku. to me, it's an honour. dan bukan aku sorg je rasa camtu, malah the whole team. and paling aku xleh lupa segala sorakan, kata2 semangat masa kitorg melangkah ke court utk mulakan game. xtergambar perasaan masa tu. nervous, takut, bersemangat, semua ada

dan yg plg manis tentu la victory kan. team aku berjaya menang 2nd place utk seluruh zon utara masa tu, dan mewakili zon ke peringkat kebangsaan. masa tu la saham menjulang tinggi. hehe. lgpn before ni xpenah kitorg qualify sejauh tu. so satu kebanggaan la pd aku

banyak cerita yg kitorg kongsi dlm team. all the dramas, mungkin klu xsehebat komik slamdunk, mampu gak dijadikan novel. nntla klu senang aku ceritakan

smp ke penghujung game, aku masih lg mengimbau nostalgia manis aku. so aku decide utk abadikn shj dlm blog aku ni

Sunday, July 30, 2006

my first post

baru nak start blog sendiri. boleh la aku meluahkan perasaan kat sini, walaupun aku xtau siapa yg nk dengar. klu xde org dengar pon xpe. aku dah biasa cakap sorg2