Wednesday, June 09, 2010

happy anniversary, payid

mulanya aku igt nk letak daisypath kat blog mcm org2 bercinta buat tu. tapi bila aku bygkan tulisannya akan menjadi "payid has been single for 3 years" aku rasa mcm pathetic sgt. jadi aku tulis post je la

aku sendiri xsangka aku boleh bertahan smp 3 tahun. mungkin ia kelihatan pathetic, tapi i still want to see it as one of my accomplishments in my life. well, at least aku tidak membuang masa dgn hubungan2 picisan yg x ke mana. tu xmasuk lagi buang duit, buang tenaga dan xpasal2 aku end up dgn hati yg terluka

dlu2 aku selalu fikir org2 yg single adalah loser, sbb mereka xlaku. dan mereka kelihatan lebih loser sbb mereka cuba membuat being single itu kelihatan cool, padahal deep down inside they r crying in their heart asking "why? why i cant get myself a boyfriend/girlfriend". sekarang baru aku tau, xkisah la nmpk loser camne pun. at least aku xperlu bersusah payah utk commit ngn org lain yg belum tentu akan bersama dgn aku smp ke akhirnya

dan aku adalah single by choice. bukan sbb aku xlaku, atau xde org nak. mungkin aku sendiri yg xberusaha mencari. mungkin aku yg xjumpa lg dgn apa yg aku cari

maybe because i draw too many lines in my life and i stand by my principal; dun hit on straight girls, or ur best friends, or ur colleagues, or the girl ur bestfriend has been eyeing on, or sumone else's wife

maybe because criteria yg aku mahu tak ada pada org2 yg aku jumpa; bijak, bersopan santun, xliar, kelakar, boleh terima aku seadanya, .. and the list goes on..

well, aku rasa aku deserve juga to be choosy. aku tau, aku bukan la bagus sgt pun yg aku nk cerewet sgt. tp xkan la aku main sebat je sape yg ada. asal boleh, asal sape je serah diri kat aku, aku terima je. murah benar la hati aku klu camtu, boleh diberi kat sape je.

dan aku xkisah juga utk terus menunggu. selagi aku xjumpa apa yg aku nk,aku ok je utk stay single. why waste my love to the ones who dont deserve it. ecewah statement!

but how do u celebrate anniversary yg semacam ini?

mungkin lepas ni aku akan buy me flowers, fetch myself frm work, go out for a fancy dinner, watch Lagenda Budak Setan, then lay down under the stars, talking abt sweet nothings and make love to myself passionately (mateila gila)

or maybe i shud skip the whole process and go straight to making love to myself passionately (lagi gila)

or maybe i juz go back straight frm wrk, skip dinner and buat movie marathon kat HBO dan tertidur depan TV sampai esok pagi

mungkin itula yg sebaiknya

11 comments:

zureen said...

single lagi better....

Jamie said...
This comment has been removed by a blog administrator.
N.A.F. said...

hey there! happy anniversary! i agree with everything you write. especially the single by choice and drawing too many lines parts. cheers on your achievements dude! i wish you well in the following year. :)

semuthitam said...

jom la esok aku celebrate annivesary ko nih. aku tunggu depan opis jam 12.30 ok!

payid said...

zureen
true. i hv enuff problem myself. i dun need another one

jamie
pls dun manipulate my statements. btw thanx

N.A.F
thanx dude. same goes to u

semut
eley. kau sebenarnye nk naik ofis aku tgk 'pemandangan' kan? mcm la aku xtau

Bintang D'hati said...

Happy anniversary adikku payid... Dah2 le 3 tahun tu.. Jgn pecahkan rekod 15 tahun kakak gaban ko ni ye..xelok utk tumbesaran ! Hehehehe

the reader said...

haha!
i totally agree. i am single by chioce too. it doesnt make much sense to me to do what other ppl do to get the so called "love".

Jamie said...

wuuttt wuuttt....

Jebonx said...

Payid, Congratulations!

payid said...

bintang
xkisahla. saya pun dah membesar bagaikan johan dah ni

the reader
high five sket

jamie
kau kenapa?

jebonx
thanks!

Jamie said...

dear>>i jumpa kekasih gelap u kt pav last sat...makan kt food court pav..:D