Monday, July 23, 2007

after all these while

everything has been said and done. xde apa lg yg tertinggal selain aku yg merana sorg2. xtau aku nk dscribe apa yg aku rasa skang ni. at this very moment, seriously, xtau perasaan mana yg lebih dominan. sakit ati, sayang, rasa nk lempang org, sume pn ada juga

setelah puas aku berusaha, akhirnya ini saja lah yg tertinggal untuk aku. and i 've to go though this alone. mmg ye, kwn2 sntiasa menyokong dan mendoakan aku, meminta aku jadi lebih tabah. mungkin sbb tabah ati jugakla aku harung dan aku telan semua yg menghancurkan jiwa aku. aku pegi jugak gathering dgn hati yg berat dan muka yg sgt kelat (serious aku xperasan it was so obvious masa tu. shit!)

dan untuk kesekian kalinya aku tetap made a fool out of myself,which at the end of the day aku jugak yg makan ati sorg2. aku pn xtau nape aku xdpt menahan diri dpd terus menjadi bodoh. tapi terasa teramatla bangang skali

i hope one fine day, i could laugh at all these mistakes that i did. betapa bodohnye aku membangangkan diri tapi org sket pn xheran. xseinci pn perasaannye terusik. hadoi. bangangnye ko ni payid

aku lepaskan dia pergi dgn hati yg berat. pergilah jauh2. pegila mana dia nk pegi. cuma aku xtau kalau dia come back to me (IF la kan?), adakah aku mampu untuk accept dia balik unconditionally mcmmana aku penah terima dia dulu.

but seriously, i should move on. dia dah berlari jauh dari aku. aku masih berdiri tegak kat situ, mengharap diaakan kembali. BANGANG! and the best part is, xsedikit pn aku terasa dihargai. hadoi. sudah la payid. gerakla kau dari situ. jgn ditunggu lg. jgn disia2kan ur precious love tu kpd org yg xmenghargai

aku sia2kan hati dan perasaan aku untuk org yg salah. but seperti kata2 yg aku selalu pegang, kita ditakdirkan untuk berjumpa ngn org yg salah, supaya setiap kesilapan yg penah kita buat masa ngn org yg salah tu xkan kita ulang lg bila kita jmpa org yg betul. and we will be a better person. sepanjang perjalanan hidup kita, we learn from our mistakes

and the greatest lesson i learnt from this relationship is SETIAP PATAH PERKATAAN TU HANYA VALID SEMASA DILAFAZKAN SAHAJA. esok lusa jgnla dituntut lg kata2 tu sbb 'that is how they felt masa derang ckp tu'. they really meant what they said, tapi masa tu je la kan. jgn ditanya mana pegi semua kata2 syg tu sbb jwpnnye adalah "jgn tanya, dia sndiri pn tatau mana pi dah"

haiyoh. tabahla payid mengharungi hari2 mendatang

***gila jiwang post ni

**boley i lupa mendedikasi ucapan terima kasey kpd kapal krn menganjurkan gath yg best itu. mintak hampun kapal! i did enjoyed it bersama geng2 yg haibat walaupun hatiku luka parah untuk kesekian kalinya

11 comments:

Anonymous said...

Dear Payid...
U're come back huh?...da last entry yg u buat is on last April..i'm really waiting 4 any entry yg u buat...cuz wats...i juz wanna noe how r u doin rite now...facing da day alone without sumbody yg penah menyayagimu..yeaa...rasa pahit sangat rite bile kiter terpakse melepaskan yg tersayang...insan yg dah kiter kenal dan penah melafazkan janji untuk sentiasa bersama...ingin bersama hingga ke akhir hayat konon...yaa..ya...kita bukan Tuhan untuk mengetahui apa yg akan berlaku di hari depan..cuma homosapian biase yg penuh dan selalu melakukan kesilapan dan dosa...juz noe..dgn aper yg dh happen...life must go on dear..even perit mcmmane skalipun...:)

payid said...

tks a lot 4 being so concerned dude. really apreciate it

im doin juz fine. dun worry bout me. juz pray 4 me dat i will get through each day

Anonymous said...

x semestinya kita syg kt seseorg itu kita mesti hidup dgn nya.mungkin kita juz dpt syg org tu tapi kita x dapat nk hidup sama dgn nya. betul x..so harap payid boleh teruskan hidup payid tanpa org yg pernah berkongsi syg dgn payid satu masa dulu.suma kwn2 doakan kebahagiaan payid.insyaAllah kalo betul payid ditakdirkan untuk bersama dia lagi,dia yg akan dtg carik payid..i doakan payid sentiasa bahagia hendakNya..nice to meet u...

payid said...

yo anonymous

smp bila nk remain anonymous ni. intro la sket

at least boleh berinteraksi dgn lebih berkesan. hehe

bt btw, tks 4 ur suppport
really appreciate it

payid said...

Anonymous

if u dun mind leave me ur num at my email add payid07@yahoo.com

ley kita borak2 kan

Anonymous said...

Dear Payid...

" yo anonymous

smp bila nk remain anonymous ni. intro la sket

at least boleh berinteraksi dgn lebih berkesan. hehe

bt btw, tks 4 ur suppport
really appreciate it"....

Ada aper pada namer rite??...skadar panggilan untuk mengenali dan dikenali...kadang2 lebih baik tiada namer daripada ber"nama"...sbb dengan namer jugak kiter payah nk melupakan seseorang dalam memori dan kotak hati kiter..berbanding kalo tiada namer....senang utk kiter meluperkan seseorang itu tanpa mengingati panggilannyer....am i rite dear? :)

SAME PERSON said...

Dear Payid...

Jika betul kiter mengenali seseorang..dengan menutup mata dan mendengar hembus nafasnyer sajer kiter dah mengenalinyer... Dan jika tak mengenali seseorang...dengan mata yg celik pun kiter takkan mengenalinya tapi hanya dengan salam perkenalan sajer yg mampu menghubungkan semua itu...salam perkenalan dear payid...

payid said...

xpelah klu anda nk remain sbg gadis misteri
saya xmemaksa. cuma saya fikir interaksi lebih berkesan klu kedua2 pihak saling mengenali. ni awk sorg je yg kenal sy

bt i appreciate all ur writings here

tks babes

same person said...

Dear Payid....
Rase cam nk gelak pun ade ni...gadis misteri ek?..oh NO...jgn misunderstan plak ek...tak semestinye yg anta mcm tu adelah gadis or awekz ok...hurmm...insya Allah...ade jodoh kiter akan bertemu jua kalo ade keikhlasan....cume doa jer sbgi pengiring...:)

payid said...

lor. awk xgadis ke? setahu sy readers sy sume pompuan. kira gadis gak la kan walau semacho maa pon. hehe

neway nice knowing u

same person said...

Dear Payid..

Aku sekadar sahabat yg memerhati kehadiran dan kesedihan mu ketika kau ditinggalkan kesunyian tanpa berteman....sudah cukup jika kau menenali aku sebagai "same person"..