Wednesday, August 22, 2007

jobless

I QUIT MY JOB!!!

maka sejak semalam dgn rasminye aku telah menjadi penganggur (xtaula terhormat ke x). musti ramai yg terkejut ngn tindakan aku sbnanye. aku pn terkejut gak. bley? hehe mmg tindakan tu di luar kewarasan fikiran, bt im so fucking glad dat i made that decision

semalam, sepatutnye aku cuti setelah kengkononnye menukar shift ngn member aku. tapi hati masih rasa xsedap. maka setelah dicheck, maka aku harus pegi keje juga smlm and my shift starts at 2pm, yang mana akan berakhir jam 12am. mcm sial kan. dahla aku xde hati pn nk g keje. last2 lam bus, aku called shya (my ex's gf) and start to buat luahan rasa lam bus. akhirnye, aku buat keputusan nekad xnk g keje, nk quit trus. lalu semalam aku habiskn masa ngn melepak shj sambil berpakaian kerja

the main reason yg aku mls nk keje ni bukanla sbb aku ni buruk perangai sgt. the thing is derang xnk renew my contract yg akan berakhir ujung bln ni, hanya sbb aku penah AWOL (absent without leave) sekali. padahal performance aku mmg agak haibat juga (klu ckp haibat sgt kang korg kata riak lak). dan aku tambah bara bila ada yg performance xseberapa pn dpt renew contract. dahtu derang ckp AWOL tu is a sign of attitude problem. bley? so nk kata aku ada attitude problem la ni?

wei company cilakak ptuih! ko hengat ko bagus? dhla xreti nk jaga staff. aku nk mintak cuti pon payah. bila aku mc ko mrh lak. pastu ko letak kpi target cam haram, tu pon aku achieve gak tau. cubala ko sruh budak2 training ko achieve tgk. mentang2 budak2 training baru masuk, ko riak la xnk renew contract bdk2 lama ni. smp mampos la ko asyik training budak baru je. pastu customer maki baru ko nk glabah. blah la. hak thuih!

tu blom lg aku tuntut duit epf ngn socso tuh. mcm aku xtau je yg fail tu korg xbukak lg kt kwsp. sialan btul. aku report jabatan buruh pas ni. pegi mampos la korg

err..btw, esok aku ada intrview ngn company kat cyberjaya. wish me luck u guys. i've to get this job. klu x mateila aku menanam anggur. nk cr sugar daddy la. dak pon sugar mommy. bley? hehe

4 comments:

dian said...

hey
good luck payid!
yeahuu...

eid said...

gud luck jugak
:)

sekapal said...

good luck payid! hehehe..

ray said...

lots of luck payid....