Wednesday, March 05, 2008

my pursuit of happiness

dah lama sbnanye aku nk buat posting ni. cuma masa je yg xbape sesuai (dan xmengizinkan pon sbnanye). i'm so greatful for what i am right now, where i stand, and what i do now. aku terlalu amat bersyukur. n i know, this is juz a beginning of a wonderful journey

i went thru a lot sebelum aku berada di sini. not dat kejayaan aku sgt besar pon skrg. i know carrerwise, aku xdela sehebat mana.tp bl tgk apa yg aku accomplish skang, n looking back to where n who i use to be a few months ago, i know i am allowed to be a little bit proud of myself

akula penganggur terhormat dulu. ada degree setinggi gunung pon, tapi merempat di jalanan. aku keje, tapi kuli batak pon org byr gaji. aku penah pegi ofis xmakan, xminum apa pon sbb xde duit. aku penah jln kaki dr pasar seni ke chow kit setiap hari untuk berbulan2 sbb aku xcukup duit nk byr tambang bas. aku penah mengemis duit org nk buat blanja tambang bus dgn alasan wallet lupa la, wallet kene kebas la. dan bila lapar sgt, kdg2 aku g kat supermarket dgn harapan ada la org yg bg sample makanan or minuman percuma tu. makanan tu la yg sambung nyawa aku

sungguh, masa aku study dlu, aku xpenah terbayang hidup aku akan end up smp camtu skali. dan bila dikenangkan duit yg aku bazirkan dulu, sakit ati lak rasa. dlu aku xde hal takat nk blanja mkn rm 20 lebih for 1 stupid meal. sedangkan rm20 tu boleh buat smp 6 meal kdg2 utk aku. tu xmasuk lg ngn duit2 lain. bila kenang2 balik, hadui. menyesal gile. terasa gak kalau la leh kutip balik duit yg ditabur2 dlu. hehe.

bt im so greatful, coz along the way, aku jmpa dan kenal org2 yg betul2 digelar kawan. org2 yg terima aku seadanya aku, tanpa syarat. org2 yg xpenah jemu tlg aku, be it financially ke, morally ke. sungguh, smp mati aku kenang budi derang ni. org2 yg terus sambung nyawa dan semangat aku untuk terus hidup

and i know. my humble beginning is what gonna keep my feet grounded when i reach the sky 1 day. i know i can be successful 1 day. and apa yg aku ada skang is juz a beginning. sungguh aku ckp, the moment aku draw may first salary for the first time in 7 months, aku terasa mcm gigil sket. xterucap syukur aku bila nmpk duit dlm akaun ada la 4 angka instead of singgit tiga ploh nam sen je mcm selalu. aku tau ketika itu, this is my turning point. syukur, Alhamdulillah

7 comments:

dian said...

tahniah payid !
amin :)

segalanya udah berjalan lancar

god bless

take k na

is said...

yeay payid..u go gurl!!! hahahha...

tgk, mmg berbaloi menunggu lama kan dan hasilnya, walla..bleh la belanja makan nih..

:)

Fantagiro said...

Payid..
Kegigihan mu selama ini terbalas jua akhirnya..
Bersyukur dengan apa yang diperolehi kerana itu semua hasil titik peluh masin anda.

Cheers...

baBybEE said...

hye...payid, rasenye kite penah jumpe...kt klcc ngan fanta n gf...payid yg tue ker?i'm black's partner..syukur la..sume da berhasil...

payid said...

dian, fanta
tks a lot guys

is,
insyaAllah, ada rzki gita g mkn2 k. on me

babybee,
yup, dats the same payid u met

Anonymous said...

huh sgt bgs..
lega aku dgr..
tahniah jugak :)

Tun Teja said...

im glad i read this piece. makes me appreciate what i have now. n at the same time, beringat. it was very inspiring. im glad things went well for u. :)