Friday, May 23, 2008

the weekend updates

hey there. it's been a while since my last post yg aku actually bercerita rather than menampal lagu2 je kan. hiks. punye la malas nk update blog sndiri smp ada yg tegur. eceh. nk kata blog aku ada pengikut la tu kan. ehehe. ala, yg baca pon kita2 je. kan..kan.. kan..? aku belumla smp tahap penulis yg haibat smp ada yg jatuh chenta ngn tulisan aku saje nih. ehehe

bt whutever it is, the last weekend spent ws a major blast. serious shit. i nvr had dat much fun sepanjang hayat aku hanya dalam satu weekend. eheh. cukupla utk buat kepala aku weng agk2 seminggu kan

i went to genting last weekend for my course. so more like keje punye hal la kan. bukanla pegi bersuka2. tapi sape kata time keje xleh bersuka2? i did had fun (ahem) bt i rather keep the details to myself. wakakaka....sure berbulu je kan korg dgr. nk cite ke xnk payid nih? well, lets juz say i did had fun with all the activities and mmg genting menyimpan memori yg manis (ecewah). bt wut happens in genting, stays in genting. nuff said. mau tau juga, tanya aku sndiri. hehe

balik je dr genting, smp umah, letak beg trus call konco2 utk bertanya their whereabouts. gigih ni balik penat2 mau melepak bersama konco2 nih. since mereka still di s.alam, i took a rest for a while kat umah, mandi manda and unpack all my stuff and toss it into my laundry bag. fuuhh...ngeri lak tgk baju yg bertimbun. ye la, org baru balik beraktiviti lasak la katakan. ehehe

that nite, met up with my konco2 at wangsa maju and thats when the party started. dude nites out lebih meriah lg diserikan dgn kehadiran seorg awek misteri yg cun boleh thn la kan. ehehe. tapi body...halamak....bisa bikin iman aku goyah nih. so after a few stops, mandi manda bagai, we went out again at abt 2am for a late nite supper. aku yg dah terbongkang awlnye (sbb penat sgt. aku xrest lg sejak blk genting tuh) gigih gak la bgn sbb xnk ketinggalan walaupun mata aku separuh terbuka

after supper at NZ sambil bergelak ketawa dgn lawak bangang si Un, kitorg gerak ke stevens for a few rounds of pool. merasa la kami bermain betukar2 pasangan. ehehe. dan sempat juga menjual muka sambil mengayat awek barang seorg dua (er..aku yg sebenarnye diayat oleh awek seluar merah tu. ehehe)

org dah azan subuh, baru la kitorg reti nk balik umah. after si Un mandi utk bersiap ke tempat kerja (which is in kuching!) me and sorg lg konco bersama awek sexy itu bergerak ke kl sentral utk anta Un. fanta telah tertewas dgn keadaan jadi dia xfollow. eheh. after saying our gdbyes, maka i took over the wheels utk hantar awek sexy itu pulang pula. lepas guna harus la anta balik kan. ehehe. then i hv to drive to pandan indah lak nk parking kete coz fanta yg akn anta ke kl sentral petang tu. dr wangsa maju, ke pandan indah, then i took the lrt and a bus ride back home and smp around pukul 9. dasat x? xtido all nite long nih

selepas mandi manda and bfast, i called my coallegue yg tggl di seberang jalan itu sbb i ws suppose to teman her mbeli almari di ikea. nasibla xjadi kan so dpt la aku tido barang sejam dua. tp pukul 2 tuh, aku dah xreti duduk umah pulak dah. so i called up my childhood friend masa skolah rendah dlu and kitorg janji nk jmpa kat ikano kul 6.45 for steamboat session. ehehe. derang ni sbnanye partner, which aku sgt terkejut bila dpt tau awl2 tu sbb time skolah dlu, masing2 mmg xleh blah ngn each other. kira mmg xngam la. so aku mcm sedikit geli lak tgk derang bersayang2 tuh sbb bila kenangkan 13 thn dlu, i wud nvr imagined it. ehehe. btw dat ws the first time kitorg jumpa after 13 thn terpisah. jejak kasih abis la kan. so little time, tapi ada byk sgt nk cite. harus 7 ari 7 mlm pon xabis. eheh

after steamboat, kitorg berkarok di cineleasure. aku mmg menyampah la karok ngn si zai tu coz suara dia sedap dan mbuatkan kitorg ni kedengaran sgguh sumbang. ehehe. nama pon aspiring singer kan. klu nk banding ngn kitorg nih, harusla suara dia sedap gile. after berkarok abt 10 lagu dan suara aku pon hampir xde, kitorg gerak ke pandan indah lak sbb derang nak main pool kat stevens. tapi aku yg dah xlarat ni (esoknye keje beb, and i havnt got my proper rest yet) have to balik umah dan terpaksa melepaskan peluang keemasan itu. lagipon aku takut awek seluar merah tu tuntut janji dia sbb aku jani nk blanje dia klu dia menang main pool. ahaha. mulut mau manis kan. dah pancing ikan tu, xsemestinye kita mkn. apa salahnye ikan tu dilepaskan semula utk bg peluang org lain pancing lak. sharing is caring kaedahnye. rezeki yg ada dikongsi bersama kan

maka esok harinye, aku pegi keje ngn muka blur dan kepala yg weng smp seminggu. sbb tu la aku br update arini. bley? ehehe

5 comments:

dian said...

ewah. jumpa adik manis ka? tahniah uols...

manis ke?

ahem ahem

fanta said...

Wah...

"Awak nampak macho lah hari ini"

Ingat lagi ayat ni Payid???
Awek seluar merah. Nasi lemak sepinggan besar. Kekekke...

payid said...

dian

adik manis nye xjmpa lg. yg jmpa sume manis artificial je. ehehe

fanta

deskripsi yg tepat sekali. haha. syg skali dude nites out baru ni xdpt diserikan dgn kehadiran para gadis. huhu...

Fantagiro said...

No worry dude..

Selagi ada masa dan peluang yang artificial ni leh carik punya.
Apatah lagi dengan gaya, mutu, keunggulan yang ada pada dudes2 semua.

sekapal said...

benci ah baca entry ko payid. membuatku merindui kehidupan malamku. cis! huhu...