Monday, June 09, 2008

one year

selamat pagi anda semua. salam siaran kita kembali. mau cerita apa ye pagi2 ni?...sambil menghirup neslo panas buatan sendiri dan memikir apa mau bfast pagi ni, otakku yg keras berfikir ni tetiba teringt pula satu perkara

exactly one year ago,(adegan flashback sket..)

i ws dumped! yup. today's the day exactly when i ws dumped by my ex. sheesh..even thinking abt it cause me so much pain right now. hehe. tapi aku bukanla teringin nk merayakan detik itu. ada ke org yg merayakan detik kesedihan? hehe. bt i wud like to take sum time to look back wut i've gone through all these while. perjalanan aku selama aku mengharung setahun ini. where i used to be and where i am right now.

bila dikenang2 balik, mmg sakit ati. esp cara aku ditingggalkan dan alasan yg diberi. sg2 menyakitkan bila difikir i dun even deserve to be treated like dat. tapi even dah tahu i ws deceived and betrayed dgn cara yg sgguh menyakitkan ati, aku terus2 mbiarkan saje, malah terus saje mperbodohkan diri dan mengizinkan dia mggunakan aku lagi. dat ws my biggest mistake dat i regret my whole entire life. seriously..

mungkin kerana cinta yg terus mbara, maybe juga becoz mak sgguh konfidensi nih yg satu ari nnt rship mereka akn berakhir and sumhow dia akan balik juge kepada aku. true enuff..xlama lepas tu, it ended. and ironically, sehebat mana mereka claim cinta mereka itu, it lasted not more than usia percintaan aku sebelum ni. tu diah stetmen. usia percintaan katanya. ehehehe

bt come to think abt it, aku dah xde dendam lg ngn sape2. dulu mungkin ye. aku ada terlalu byk agenda di dalam kepala ini. mbayangkan revenge di dalam kepala aku je dah cukup seronok, so i pilih utk tak execute the plan. bley i bg stetmen camtuh? hehe. tahla, sumhow aku rasa biarla mereka dpt pbalasan mereka dr tuhan sndiri. dat's even sweeter to watch. wahaha. which is true ok.

apa2 pun, semua tu cerita lama. dan aku pun xmau ada kena mengena ngn dia lagi. so whoever think yg aku masih gilakan dia smp ke hari ni, sila betulkan thoughts itu okeh. bt all in all, i'm grateful for this whole journey. so much lesson i've learnt, and so many great ppl i met along the way

i hv to admit, it was not an easy journey. tp aku terus harung juga coz i'm left with no choice. jadi dari jatuh tersungkur, aku bangkit perlahan2. merangkak, berjalan semula dan i'm proud to say yg aku dah mampu bangkit semula (sampai hatimu memandangmu...terujaaaaa....... bley. fefeeling ella gituh!). terima kasih to the wonderful ppl around me yg terus menyokong ai selama ari ni (sambil pose2 pelakon wanita fofuler memegang award dan menitiskan air mata palsu. eerrrkk.. wanitakah? ahahaha)

and yes. i'm still single, smp saat ni la kan. esok lusa belum tahu. ehehe. tapi aku bukanla jenis org yg senang bertukar cinta, dspite being such a big filrt nowadays. eheh. mayb aku terlalu memilih, mayb juga i havn't found the right person yet, which reminds me of a saying finding a partner is like finding a public toilet. the gd ones are taken, and the rest are just full of shit. ehehe. well, bukanla mereka yg single aku jmpa itu semuanya jenis haprak belaka. lets juz say dat samada mereka itu tidak menepati citarasa atau cuma kimia a.k,a chemistry itu xde. maka aku terus la mencari lg

for the time being, i'm juz happy with who i am and where i am right now. i juz cross my fingers and hope for the best dan harung je hari2 yg mendatang dgn tabah ati.

5 comments:

fanta said...

Bagus la tu Payid...
Walau apa pun, kawan2 lah yang sentiasa akan bersama anda dalam apa jua keadaan. And that depends on kawan yang macam mana jugak lah kan.... Rambut sama hitam (ehh rambut aku dah highlight so kurang hitam)... hati2 lain size maaa...

black said...

kental beb!!harus la memilih..aku dulu pun merase 2thn single..(tp after tolak yg kapel ala2 sebln 2 la..)

best single kalo diiringi ngn noks2 yg sengal ubi..

payid said...

yup. terima kasih kepada para dude dan para noqs yg sengal tapi sgt menghiburkan hati. huhu

dian said...

tahniah !!! :)

u'll find someone lah nok

no worries

sekapal said...

nesiyat dr org tua dah karat...
Jgn berkapel semata2 sbb nak lari dari kesunyian. Berkapel la sbb dah ready nak commit.
*mateila ratu komitmen kan? hahaha*