Monday, June 16, 2008

apekah jawapannye?

yu huu kengkawan. kembali bersua dlm sesi interaktif payid bersama pembacanya. hiks. asik aku je bebel sorg2 selama ni and korg pon baca je la kan. nama nk tinggal komen tu jauh panggang dari ayam pangggang. jadi silent reader saje la kaedahnye

so, utk sesi kali ni, ayuhla mbincangkan ttg konflik diri aku yg menjelang tiba nih. tidak, aku tidak mau bicara soal memilih partner. yg tu aku leh pilih sndiri. hiks. cumanya di hujung minggu yg permai ni, my cousin is going to get married. dah smp jodohnye. so sebagai sedara mara yg baik, harusla aku turut hadir memeriahkan acara di samping menyediakan preparasi yg patut

tapi korg tau je la kan klu time2 kenduri nih. lagi pulak ada makcik2 yg mulutnye satu je tapi serupa ada doblas mulut. lasernye pon boley tahan juge. dahla klu diikutkan, im supposed to be next in the line lah selepas cousin aku ini. so harusla aku menahan telinga menerima komen2 pedas dgn muka yg dibuat2 manis

tapi korg rasa kan, apakah pilihan jawapan yg sesuai utk pertanyaan makcik2 sibuk yg kecoh mau tau bile kita nk kawin atau yg lebih kecoh lg sibuk pasangkan kita ngn ank tah sape2 tah (horror sial).adakah

A) bukan saye xnk kawin makcik. nk buat camne, calonnye xde lagi (which is true okeh. ai single lagi tau)

B) ala makcik. kecoh2 nk kawin, pastu xbape tahun sibuk bercerai berai plak. baikla saya sorg2 camni. xde sibuk naik turun mahkamah syariah nnt

C) nanti la dulu makcik. bg saye kumpul duit byk2 nk pinang anak dare makcik. mcm saye xtau perangai makcik letak harga tinggi2 klu org nk masuk meminang kan. erra fazira nk kawin pon mintak senaskah al quran je. ank makcik tu cantik mcm erra fazira ke?

D) makcik jgn kecohla. saye kawin ngn laki makcik kang baru makcik tau!

jadi kwn2. sila buat pilihan anda. atau korg rasa ada jawapan yg lebih seswai? sila la berikan pendapat bernas anda itu. ayuhlah...

7 comments:

eveque said...

sy selalu jwb;
"lmbat lg lah, tak yah tanye lah"

:p

bile la org nk stop tanye..

eid said...

ai pilih D.. biar diam sket mulut derang.. haha

liesya said...

ahahaha..dalam ati ai pilih D cm cik eid...
kt mulut pilih A sudi ;p

fanta said...

Hahahah.. aku paling teruja dgn jawapan pilihan D.

Siap sambung lagi.. sudi ke makcik nak bermadu ngan ai. Jawab jangan tak jawab!!!

sekapal said...

aku kalau kena tanya macamtu, aku jawab dengan menggunakan gigi je. huhu...

Anonymous said...

payid kalau mai kan mai jwp "sy tak stright mcm mana nak kawin"

payid said...

bernas sgguh jawapan kengkawanku. dan mmg org xkan berenti bertanya kerana selagi ada golongan makcik sibuk ini.
fanta, demi mengelak kejadian dikejar dgn parang sewaktu kenduri sila jgn smbung stmt anda itu.
dan kapal, jwb ngn gigi tu camne? adekah dgn menggigit makcik itu? hiqs
err...mai, makcik tu phm ke maksud "xstraight" tu?ehehe