Friday, January 29, 2010

ini bukan payid yg selalu menulis

**disclaimer dulu siap2**

ini adalah entry paling jiwang pernah payid hasilkan. sesiapa yg ada simptom seperti lemah jantung, perut mudah meragam sehingga mengakibatkan cirit atau muntah2 dinasihatkan menjauhkan entry ini

dia cantik. dia menarik. dia lucu. dia adalah segalanya yg aku mahukan

dia sgt halus pekertinya. selalu menjaga santunnya. tidak pernah meninggalkan lima waktunya. tidak pernah mendedahkan auratnya

dan dia jugalah yg buat hati aku berdebar tiap kali menatap wajahnya. debar, tapi mendamaikan. tutur lembut suaranya buat jantung aku berdegup lebih cepat dari biasa. dan bila dia tersenyum, aku terasa mcm hati aku tetiba mencair. mcm semut ckp, klu senyuman dia mampu mencairkan lemak, aku suruh dia senyum je setiap masa. xyah aku masuk the biggest loser dah

namun untuk memiliki hatinya, aku xberani. tak tersampai hati yg sebenarnya. org yg hatinya semurni itu tidak layak utk aku. xsanggup aku nk put her through the hardship of having a forbidden relationship bila dia seharusnya bahagia dgn kehidupannya. mungkin ini adalah keadaan bila kita terlalu suka dan sayangkan seseorg, kita hanya mengharapkan kebahagiaan utk dirinya, walaupun kebahagiaan itu dikongsi dgn org lain selain kita

biar aku hanya mendoakan yg baik2 saja utknya. dan rasa ini biar aku pendam sorg2 je. dan cukup sekadar menatap senyumannya setiap hari, itu sudah cukup membahagiakan bagi aku. walaupun kadang2 ringan je mulut aku nk memainkan card yg ultimate;

"saya suka la kat awak. jom kita couple"

7 comments:

chenta said...

^_^

senyum je sy bce entry ni..
even bukan sy orgnya..tp kalau dia juga bce, mesti dia akan tersenyum bahagia juga...

Jebonx said...

apelah punya pickup line?
u need to work on it buddy!

the reader said...

i guess i wouldnt have done the same. i dont want sins of others on my hands, hands full la.

payid said...

chenta
glad that i can make u smile

jebonx
i think we both know that i can do better than that

the reader
high five sket!

spanker said...

sometimes people don't try because they're afraid to fail. except that when they don't try, they already failed.

maybe not really relevant with this. hehe. i think u should try nevertheless.

sometimes i feel bad for my gf too, for putting her up with all the nonsense society is giving. but she made it clear that it's her choice.

maybe that girl would say the same too? :)

good luck!

payid said...

spanker

aku rindu kamu. **tu je nk ckp. haha

Lara said...

cinta yg ikhlas bukan untuk memiliki tp untuk memberi...