Monday, January 11, 2010

menulis blog di kala mentari terbit di ufuk timur

aku tau aku dah 12 hari xupdate blog. lama la tu kiranya, tanbah2 kalau nk dibanding dgn kadar memblog aku thn lepas. ni dah masuk thn baru smp 10 hari lebih xupdate. tah2 ada org igt aku dah mati kut

tapi kalau xde benda yg mau cerita, lebih baik diam je. kenapa perlu menulis dgn tekanan. hanya kerana lama xde cerita baru maka harus diada2kan cerita demi keeping my readers updated. aku tidak suka menulis dgn perasaan terpaksa sebenarnya. membaca tulisan aku yg ditulis tanpa perasaan ihklas itu sgt gampang perasaannya. maka inila jwpn aku utk soalan "kenapa blog lama xupdate"

lama xmenulis, intro smp 2 perenggan. klu blog aku mcm blog jebon yg 6 bulan xupdate tu maunye aku tulis 7 post khas utk introduksi semula. cheh, ni dah masuk perenggan ketiga lak dah

-------------------------------------------------------------

bila aku tanyakan dia

"apa ciri2 partner idaman u?"

aku hanya mampu tersengih kurang ikhlas bila jawapan yg disenaraikan adalah pandai main bola, pandai main gitar dan boleh dukung dia naik tangga. dan kepada dia, gadis yg kununnya cuba dipadankan oleh kwn aku kerana dia baru dikecewakan, aku katakan sesuatu yg mungkin tidak dia jangka

"sebenarnya u sndiri pon xtau apa yg u nak"

mungkin dia menjangka aku akan cuba memujuk dia, atau at least menggalakkan dia utk memenangi semula kekasih yg telah meninggalkan dia itu. ntah, aku sndiri pon kurang pasti apa yg dia harap dr aku. tp aku dpt rasakan dia kurang senang dgn jwpn aku yg tiada berjiwa dan sgt straighforward

tapi mungkin klu dia mengharapkan aku menjadi pelepas sepi dia buat sementara, aku pon tidak kisah sgt, kut. aku sndiri pon tiada komitmen dgn siapa2 sekarang. single and owh so available katanya. a few dates wont be cause any harm. setakat mau mengisi kekosongan dgn kata2 yg manis bukanla masalah yg besar utk aku

tapi aku sudah merasakan major turn off bila obviously dia masih lagi holding on kepada ex nya. aku hargai usaha kwn aku utk hook up aku dgn dia, tapi utk aku commit dlm rship yg kemungkinan besar akan end up dgn aku menjadi rebound sahaja adalah idea yg sgt xmenarik

jadi the next time andai ada sesiapa yg mau carikan aku pasangan, tolongla jgn cari yg semacam dia. jgnkan nk dukung dia naik tangga, nk angkat diri sndiri pon aku xlarat!

3 comments:

the reader said...

bravo to you for being so honest! i cant stress enough the need for anyone to be in a rship for the right reasons, because that gotta be the root of all lesbian dramas i've heard around me (penat ooo jadi tukang dengar!)

payid said...

yup. being single is much better than staying in a rship yg penuh drama. serabut weh

Fanta Giro said...

dude... skrg ni i rasa sangat riang menjadi single dan rebutan gadis2.. ada ke yg merebut aku? ke aku perasan sendiri. weeiii... hahahhaa...
anyway.. skrg ni aku berpegang dengan frasa biar cinta mencari aku dan bukan aku yang terhegeh2 mencari cinta... konon je ke?