Monday, October 29, 2007

luahan rasa

what can i say? to make it short, my life is a living hell. evnthough org tanya, aku happy ke, aku tetap berdalih. pura2 je happy kut. bt i'm dead inside. hati aku mcm dah xmampu tersenyum. yg ada cuma sayu

ok. before i proceed any further, let me remind u dat sape yg xnk baca ttg luahan jiwa kacauku ini silala lawati blog org lain pula. jgn pulak pasni ckp aku mcm2, poyo la mcm aku sorg je ada masalah. blog aku, suke aku nk tulis apa pon. sape xnk baca, main jauh2

where shud i start? everything is a mess rite now. i'm broke, smp utang piutang pon dh keliling pinggang. nasib baik ada kwn2 yg memahami. klu aku pinjam ceti haram, nescaya xidup dah aku ari ni. harus nyawa diambil org dh. tapi pon, smp bila nk berhutang? lama2 org pon naik mls. aku xnk smp satu thp, org mula jauhkn diri dr aku sbb aku xberduit dan takut aku nk pnjam duit. bt wut can i do? aku dah berusaha sesungguh ati. cuma it seems like luck is not on my side. harapnye sebelum aku mati, aku smpat byr sume utang piutang aku. Tuhan, jgnla ambil nyawaku lg selagi aku xsmpat byr utang piutangku

my job sucks. n d worst part is, i might not even be paid pon for this month. keje buta je. see, i'm currently "working" wit a forex company, n my job is utk dptkan investor to trade in the forex market. cuma perjanjiannye, selagi aku xdptkn client, i'm not getting any offer letter or wutsoever frm the company. kiranya xde itam putih pon. xde bukti pon aku keje ngn derang ni. n i'm telling u, bkn senang nk dptkn org yg buta2 nk invest smp berpuluh ribu ringgit. n aku cuma ada 2,3 ari je lg. sial sgt

n to add up the misery, i'm facing all these crap by myself. yup, kpd yg ragu2dgn status aku, marila aku declare yg aku SINGLE ok. semua cerita partner baru tu anggapla gosip semata2. hakikatnye aku masih sndiri. mlm2ku masih sunyi. yg ada cuma kenangan je. ntahla. it's not that i'm not ready to love anybody. it's juz dat aku xjmpa lg org yg sesuai. atau aku yg masih sangsi dgn keikhlasan org. ye la, aftr my break up, how cn sumone convince me dat dia betul2 ikhlas syg aku sedangkan aku penah bg sepenuh kepercayaan pd org yg aku syg, only to be cheated, to be lied to, to be betrayed at the end of the day. ntahla. ada org penah pggil aku pathetic. n now, aku rasa mcm sial sgt sbb i started to believe it. mungkin ye, aku sgt pathetic pon.

shit. y is nothing in this world going in my way. Tuhan. ringankanla ujianMu. hambaMu ini bagai xtertanggung lg

8 comments:

dian said...

sabar ya nok
rejeki ada dimana2...doa banyak2 ei

darasunti said...

Yid..bila ujian diberi,Maha Kuasa tahu yg u boleh melaluinya..Masih ada org yg syg pada u...err..cthnya: kekwn,keluarga,etc..Insyaallah...Maha Pendengar...

Anonymous said...

i pun syg kt u yid..

Anonymous said...

Awak, saya akan selalu doakan awak. InsyaAllah, akan sampai masa nanti awak berjaya dalam hidup. Awak ada saya...

darasunti said...

Haa...kan ai dah ckp..ada yg syg kat u...

payid said...

guys
tks for ur moral support. really appreciate it. really could use it as the strength for me to carry on

u
i syg u juge. hehe

awk
tks awk for alwiz being there for me

**mateila tetiba ai terfeeling mcm byk skandal la pulok kan? hehe

Anonymous said...

Awak,saya nk jumpe awak lagi bley?saya suke cara awak,awak bley jd romantik kalau awak behave mcm guys tp awak bley jadi lembut kalau awak behave mcm awek,terpikatnya saya. Saya rindu kat awak.

pamina said...

be strong ok? hardship is temporary..ull find a way out.