Friday, February 19, 2010

payid sekarang adalah 21 tahun (dengan 6 tahun pengalaman)

first and foremost, aku bersyukur kepada Allah kerana masih dipanjangkan usia. aku bersyukur dgn udara yg aku hirup, jantung yg masih berdegup dan kesihatan yg baik (walau sedang batuk2 manja skang). syukur Alhamdulillah untuk semua kurniaanNya, untuk ibu bapa dan keluarga yg menyayangi, untuk sahabat2 yg baik, untuk segala ilmu yg aku peroleh selama ini dan untuk pekerjaan yg baik yg aku ada sekarang

walau ada terasa sedikit tua (sedikit saja) tapi masih lagi in denial. masih lagi terasa seperti baru 21 tahun di kala saham masih di puncak kegemilangan. haha

demi berkongsi kegembiraan dgn kamu semua wahai para pembaca, i would like to gv away sumthing sebagai tanda ingatan dr payid. sila cekidaut gambarajah di bawah




yes. it's vouchers frm RED BOX RIA y'all!! courtesy frm redbox ria la kan. kau xpercaya? sila rujuk gambarajah berikut pula



ok, maafkan imej yg kabur kerana gambar diambil menggunakan handphone murahan (ini adalah taktik meminta hadiah hari jadi berupa telefon bimbit berkamera dgn megapixel yg lebih tinggi. kalau dapat blackberry lebih bagus). tapi mmg serious logo itu adalah logo redbox ria yg original. bukan tipu2 punye

memandangkan aku terlalu kebizian mau pegi karaoke lalu tersangat mustahil mau menggunakan semua voucher yg ada tu. serious ada byk ok, aku pon xtau la klu ada org yg mampu habiskan. mmg pengkarok tegar la ni



tengok? byk gile kan? ok abaikan jari yg gemok itu. jari sape tatau? haha

ok, kamu ingat aku mau bg kamu free2 je ke? ingt aku syg sgt ke kat korg? haha. ok la, mmg la syg. but to spice things up, xbest la kalau bg free je kan. harus ada sedikit pertandingan. kita pun dah lama xmain kuiz kan? haha

ok, soalan kuiz bagi memenangi SEKEPING voucher karaoke dr redbox ria sumbangan payid adalah seperti berikut

sila nyatakan kenapa anda suka membaca blog payid

tak kisah la bape patah perkataan pun korg nk guna. amacam, senang tak soalan kuiz penonton di rumah kali ini? ok, kepada kamu yg berkata "heleh perasan, aku bukan suka baca blog kamu pun" atau "cheh, hadiah sekadar sekeping voucher, xlumayan langsung" sila berambus sekarang. xmau masuk pertandingan sudah, kawan kau bedah, tet*k kau besar sebelah! haha

ok, bukanla aku dahagakan puji pujian sgt walau ini nampaknye peluang terbaik utk kamu semua mengampu aku di hari jadi. ini hanya untuk bersuka2 saja. lagipun lepas ni bolehla aku berlagak ngn semut dgn ayat2 seperti "org baca blog aku sbb org rasa aku cute sgt!". ok, bukanla exactly camtu kan ayatnya. bergantungla kepada alasan kenapa kamu baca blog aku

sila hantarkan jawapan anda di bahagian komen. komen2 yg terbaik akan memenangi voucher yg digembar gemburkan. komen yg terbaik akan memenangi peluang berkaraoke dgn payid. amacam, lumayan x? payid belanja tau!

18 comments:

aerlon said...

i read payid's blog without fail coz i know one day, i will stand a chance to win karok voucher like this.
cmon, u dun have to karok wif me, just gimme those vouchers!

alone in tha dark said...

aku suka bc blog hang sebab simple..
lagi satu blog ko sama jer dengan orang lain cuma yang pasti post2 blog ko guna nama ko..

~banggaa dengan nama sendiri~

ok x komen ak?

IRENE THE BESTIES said...

saye suka bace blog kamu sebab buat mase nie blog kamu je yang best nak di bace. tapi kalau lepas ni entry kamu da tak best, kirim salam la nak singgah lagi. haaaa, boleh ke komen macam tu?

so keep it up with good entry, payid! hehe

straycatmanja said...

Saya suka membaca blog payid kerana saya suka cara payid mengaplikasikan hidupnya di alam maya menerusi bait-bait kata yang mudah, ramah dan menghiburkan. Dan juga kerna payid lahir dalam bulan Februari..macam saya. :P

**perhatian - tiada niat untuk memenangi sebarang baucer kecuali baucer Selberan, Habib, OE dan yang sewaktu dengannya**

Jebonx said...

dey kici! (kici kah? hahaha)

apa la motif?

nk belanja akak belanja ajeee. x perlu pertandingan.

Mental X Center said...

sy suke membc blog payid kerane hobi sy suke membc ape sj yg ade d alam maya ini tnpa mempunyai rs utk berhenti spt mane sy rs ssh utk berhenti menaip kerana terlalu byk idea mencurah2 klua umpama iklan koko krunch mencurah2 ke ldg gandum dan justeru itu sy sbnrnye tidak mengharapkan baucer tersebut yg sy sbnrnye sndiri tidak tau baucer apekah itu kerane sy cume nk wish dkt payid SLMT BERHARI JADI yg ke 21 dgn ucapan slmt menjadi lbh umur kerana setiap kali umo ite naik itu bermakne kite menjadi semakin hebat berbekalkan pglmn yg ade . TIME KASIH.;) hv a nice birthday buddy!

semuthitam said...

saya suka baca blog payid kerana dia suka sebut nama saya dalam blog dia.

dah, yid jom gi karok! aku nak dua tau. (biasa la, aku sekarang ada pakej, beli satu percuma satu)

Jedi said...

Saya suka baca blog payid sebab saya rasa payid cute sgt. sbb payid menaip dgn jari-jarinya yg gumuk eh cute tuh.
p/s: haram zadey

Anonymous said...

Saya suka baca sebab selain perkara yang kelakar dan mengasyikkan diceritakan di blog ini, ia juga menyelitkan kisah kehidupan sebenar yang menyentuh hati...terharu beb..

Tini

payid said...

aerlon
i tau u takut rasa tergugat sebab suara u xsedap mcm suara i kan?

sorg2 dlm gelap (xtakut ke duduk sorg2 dlm gelap?)
tu namanya obses terhadap diri sendiri

irene
rasanya setakat ini entry2 saya xpernah menghampakan kan? tkanx for the support. keep on reading

kucing jalanan yg manja
i baru je igt nk bg u voucher tu. u xnk xpela

jebonx
tang celah mana yg i specifically mention i nk belanja u nih? haha

mental x centre
awak tau apa fungsi noktah (.) tak?

semut
sebab kau sorg je yg jadi peserta, dpt satu juga voucher, kongsi 2 org. kalau si percuma itu masuk juga, mungkin dia juga berpeluang memenangi satu voucher lagi

jedi
kalau kau xmencarut, peluang kau utk menang agak cerah juga (sbb kau kata aku cute sepertimana skema jwpn yg disediakan)

tni
camne sy nk bg voucher kat awak ni? saya pon dah terharu baca komen awak

Fanta Giro said...

Ehh... valid lagi tak? Ke dah bagi pemenang slogan kata terbaik?
Ada peluang lagi ke nak menang voucher ni?

Saya suka membaca blog payid sebab dia adalah hero saya dan sebagai sidekick saya harus tahu apa yang berlaku dalam kehidupan harian beliau. Di samping itu, gaya penulisan beliau sudah membuktikan beliau adalah seorang yang kacak, bergaya dan menawan.

Ayat ikhlas ni! Tak perlukan voucher sekadar nak lepak dengan hero tersayang sahaja.. windu la nok!

Anonymous said...

huhu
sj utk bg otak kul
rilek yep
o
tc!

p/s- name pon mental

neburaln.dark.angel said...

gua tak suka karok, tapi gua suka baca blog payid sbb ada citer pasal gadis kendu..hehe. Serius tak niat nak vboucher tu ..tapi gua mmg suka baca blog nih..tu jela

spanker said...

nak voucher karaoke tanpa perlu memberi penjelasan.

haa macamane tu? heheh hope the offer is still valid tho :P

happy belated birthday, yid

Anonymous said...

mano kau dpt voucher nih yid?
sedokah jela kt jiran ni ha..
bkn jauh greenwood ngn nakhoda ni pn haa...

iN_

harry and perry said...

i must say this is one of the PLU blogs which are properly written (to a certain extent) and with the minimum amount of bs. keep up the good job!

si percuma said...

si percuma ni baca blog payid sbb 'best buddy' kepada nama peserta yang memenangi baucer katanya..

Lara said...

emm pertandingan ni valid lagi ke dah tutup penyertaan?
xpela even dah tutup ke i nak jgk bg komen heheh.

saya suke bce blog payid sebab satu je reasonnya, sebab bile bce blog payid boleh wat saye selalu tersenyum...