Tuesday, March 09, 2010

otai yg tertewas

aku selalu claim pada org yg aku ni mmg serba tau tentang KL Sentral. ok, bukanla satu pencapaian yg hebat sgt. aku tau tu. tapi aku tetap nk bangga juga, sbb xsemua org tau KL Sentral mcm aku tau

setakat nk locate kedai mana kat lokasi mana, mmg kacang gile. let's say kau org nk blind date ngn aku pastu ckp "i tggu u dekat kenny rogers kl sentral" percayala in less than 2 minute dr tempat aku berdiri di kl sentral tu aku boleh muncul. kalau aku rasa korg kendu, mungkin lebih cepat dr itu aku boleh sampai. haha

i can also tell kedai apa yg ada atau xde kat kl sentral. mcm klu korg tanya "kedai jual alatan memancing ada tak kat sana?" jwpnnye xde. tapi tempat memancing mmg byk la kat situ. kalau korg shallow, sila jgn membuatkannya ia obvious dgn wondering kat mana nk pancing ikan dlm kl sentral because i ws talking abt pancing benda lain.

aku juga tau kedai apa yg dulunya ada dan kini dah direplace dgn kedai lain. aku tau burger king yg baru buka itu dulunya adalah kedai bunga dan buah2an. coffee beans yg kamu nmpk itu dulunya adalah MPH klu kamu xtau. aku menyaksikan pembangunan kl sentral setiap hari sampai aku rasa klu aku michael scoffield aku dah buat tatu blueprint kl sentral kat belakang aku. tp sbb bukanla susah sgt nk keluar dr kl sentral tu, xmcm dlm prison break jadi xyahla kut aku bersusah payah

kalau korg nk tau charge yg dikenakan utk loker kat situ pun aku leh jwb. kat mana loker yg murah dan mahal pun aku tau. kat mana nk tukar duit utk bubuh dlm loker pun aku tau juga.and dun get me started dgn charge mandi kat kl sentral. mandi saja, mandi dan tuala, mandi dan toiletries, mandi tuala dan toiletries, pukul bape buka dan tutup. haish... aku rasa mcm aku boleh tulis buku panduan kl sentral dah. takpun kalau ada kuiz 'sejauh mana anda mengenali kl sentral' mesti aku dah lulus dgn warna2 terbang2.

tapi hari jumaat hari tu, aku tertewas. ego aku sebagai otai kl sentral tercalar bilamana aku xtau bahawa toilet dekat kedai dobi itu dikenakan charge 40sen sekali masuk. dan aku hanya mendiscover fakta itu ketika aku nk masuk toilet favourite aku semasa sesi melepak bersama kwn2 yg baru je aku berlagak tentang pengetahuan aku terhadap kl sentral sebelum itu. it ws a humbling experience bila aku found out ada juga yg aku xtau tentang kl sentral, eventhough it really hurts my ego

kamu xtau ada kedai dobi kat kl sentral? hahahahahahahaha nmpk sgt aku lg terrer

22 comments:

semuthitam said...

dan kau juga sebenarnya tak tau, ada pondan jual parfume kuat merajuk kat tempat makan subway tu kan?

payid said...

yg tu aku xkisah sgt. tapi aku wonder juga, adakah pondan itu mengharapkan aku mengejar dan memujuknya kembali setelah aku melukai hatinya dgn menolak mentah2 perfume beliau?

semut merah said...

kalau2 nanti ada grand opening kedai sukan or outdoor gadget calling2 la yea. manatau bole dapat diskaun sehingga 80 persen plus tiket barisan hadapan menyaksikan perempuan2 joget atas pentas tu. hebatkan?

neburaln.dark.angel said...

KL sentral kat mana beb? Hheehee..ampun..aku zero ttg KL.

fantaG said...

kalau aku dari Paris and speak French only.. explain mcm mana aku nak ke KL Sentral dari Damansara Perdana?

payid said...

semut merah
pasti ke ada perempuan joget?

dark angel
MasyaAllah....!!! *pingsan
lain kali pegi tampin, beli tiket ketapi dr tampin ke kl. kau sampai je kl,dan pintu keretapi terbuka, ketahuila bahawa udara yg kau hirup itulah udara kl sentral

fanta
kau kena buatkan aku french toast dulu, baru aku explain

Fanta Giro said...

ahh.. aku bagi french fries mcd!

ف wildchild ۞ said...

nak tanya boleh? bukak pkl brapa bilik mandi kat kl sentral tu? brapa rm? kat surau bawah kan?

payid said...

fanta
french fries xmau. french kiss bolehlah. hahaha

wildchild
kamu google psl kl sentral sampai ke blog aku eh? demi menjawab persoalan kamu
bilik mandi buka pukul 6am. kalau mandi saja rm5. mandi dan toiletries rm10. mandi dan towel rm12. mandi towel dan toiletries rm15. towel lelaki kaler biru, towel perempuan kaler pink *just in case u'r wondering. tempat mandi belakang sikit dr surau yg dekat 7 eleven tu. kamu masuk kiri, jln terus smp hujung toilet, pastu kamu kena korner kanan, pastu korner kiri
ada soalan lain?

Lara said...

hi payid ;)
hahaha so sweet ur anwers. nak tnya jgk leh? bila KL sentral ditubuhkan n sape pengasas kl sentral tu? kalo leh jwbb lara bg hadiah ;)

payid said...

kl sentral diperbuat pada 16 apr 2001
kl sentral xde pengasas. tapi dia diurus tadbir oleh MRCB
*i suka dpt hadiah dr gadis2. haha

Lara said...

clap! clap! clap! hahaha i pun tak tau jwpnnye, good info payid.
ok la sebagai hadiah, i akan selalu rindu kat awak mcm angin yg lalu leh tak?

ف wildchild ۞ said...

eh ada lagi satu. boleh bawak beg masuk?

hehe.. thanks ya

payid said...

lara
xtau la plak angin selalu rindu kat saya

wildchild
kau dah buat blog aku nk mcm sesi interaktif mengenai kl sentral plak.
beg boleh la bwk masuk. klu kamu bwk beg besar mcm br balik dr tersingkir Akademi Fantasia pun boleh masuk. nanti derang bg kunci, kamu akan dapat satu bilik persalinan kecil. kamu letak la beg kat situ, tukar pakaian dan bersiap2 utk mandi. masa mandi tu jgn lupa kunci pintu dan bwk kunci skali ke bilik mandi. kang pintu kamu xkunci, aku masuk curi beg akademi fantasia kamu time kamu mandi

ف wildchild ۞ said...

hehe. jangan le marah bro..

emm. begitu rupanya. terima kasih banyak2 di atas info yang berguna ini :D memang betul lah ko otai kl sentral tu. hehe

ada aku kisah said...

alahai pe la sume tau org la beb! org nepal bru dtg duk sni pun tau. pe la x mancabar lansung...

payid said...

wild child
sama2

kau yg xkisah
kau kenapa?

Lara said...

hi, assalamualaikum, anybody home??saya datang ni nak berkenalan hehhehe...

payid said...

nk berkenalan, bg la num tepon ke, alamat umah ke, gambar berukuran poskad ke
datang kosong je camne nk berkenalan?

Lara said...

ala garangnnye ;(

ummaisarah said...

Hrtu wi g pkl 6pg x bukak lg bilik mandi tu. How?

sheeraadam said...

encik, ade tak kedai duplicate kunci kat kl sentral? reply cepat tau.. thanksssss