Monday, July 19, 2010

payid masih excited nk menulis walaupun penat

walau aku terpaksa pegi keje ngn muka yg agk gampang arini akibat xcukup rehat, naumn ia xdpt menyekat betapa excitednye aku nk update blog ni dan blog rasmi gath. walau badan rasa penat gile, namun dlm hati, aku masih tersenyum. nk senyum betul2 pun aku xlarat, jd senyum dlm hati je

aku xpuas2 membelek buku program yg cool tu. nasib la goodie bag aku xangkut ke ofis. dan kertas cakap belakang tu tak pernah gagal membuat aku tersenyum sorg setiap kali aku menatapnya.

tidak ada kata yg dpt menggambarkan perasaan aku sekarang ni selain lega sgt2. lega kerana semua telah berakhir. rasa mcm xpercaya je hari yg dinanti selama berbulan2 tu tiba juga akhirnya. dan 2 hari satu malam itu seakan terlalu cepat berlalu. rasa mcm baru lg nervous xleh tido mlm sbb nk pegi gath, tetiba arini aku dah balik semula ke ofis dgn badan yg penat gile

tapi apa2 pun, personally i had the greatest time ever. dan aku lega bila semua org pun mcm having a good time throughout the weekend. terbayar rasanya segala usaha penat lelah bila semua org nmpknye mcm happy

masa uL jemput aku utk berkoleborasi dgn dia utk mengadakan sengetians gath tahun ni, aku betul rasa honoured. dan aku terima invitation itu dgn penuh rasa tanggungjawab dan komited utk berusaha memberikan yg terbaik utk gath kali ini. terima kasih byk uL kerana sudi bg aku peluang utk berkerjasama ngn kau thn ni.dan terima kasih juga kepada semuthitam, kapal, zu, lone, sal, is dan anne. it is an honour to be working with u guys

juga kepada semua yg hadir. terima kasih byk2 kerana sama2 menjayakan gath kita kali ini. aku xlarat dah nk taip nama semua org balik. u know who u are. aku berbesar hati dapat menjadi tuan rumah gath utk korg semua.

bila tgk balik video gath yg lepas2, aku rasa mcm ada perasaan yg bercampur baur. rindu pada wajah2 yg pernah aku jumpa dan aku kenal, dan buat aku tertanya2 khabar derang sekarang. di gath, persahabatan pernah terjalin, memori pernah tercipta. dan bila melihat semuanya ditayangkan satu persatu, aku terasa semacam sebak pun ada bila mengimbas kenangan2 gath yg lalu. xtaula, mungkin lagu temanya pun menyentuh rasa, mungkin aku yg terlau sentimental agknye. tapi aku harap gath kali ini pun akan membawa kenangan2 manis kepada kita semua

dan dalam kesibukan kerja hari ni, kenangan gath 2010 mcm terbayang2 semula dlm fikiran aku, sambil otak aku berulangkali terngiang2 lagu 'larut'. haish....!!!

19 comments:

un_sign said...

yid: ko jangan serik wat gath lagi,
apa kata uols buatlah mini gath imbau kembali gathering 2010. aku rasa leh kan.hehe.

Tahniah pada korg semua.Orang amik cuti kiter keje.Badan aku pon dah penat even bukan wat keje .Tapi kepenatan dan kegembiraan tue wat aku ok best sgt.

rozekruzaini said...

tahniah utk ko payid..

ikhlas dari hati aku,
gath kali ni nmpk sgt terancang. dan semua orang having fun.

gath utk diingati.. :)
thanks payid.

Bintang D'hati said...

Btl la payid, aku yg 1st time join di usia senja ni pun rasa sgt2 best dan xsbr utk join gath yg seterusnya . Tahniah payid!

uLat said...

thanks bebanyak payid coz tak pernah jemu2 update blog. sememangnya ajk propaganda yang berjaya. salute!

sangat2 terharu dengan kesungguhan kita sumer dalam memeriahkan gath ni. baik pesertanya mahupun komiti. penat yang berbaloi2. love u guys la!

payid said...

unsign
mini gath plak dah? aiyoh...bg la kitorg rest dlu.

rozek dan bintang
time kasih. sgt terharu rasanya. lega bila semua org had a great time

uL
i love u too, boss!

Fanta Giro said...

Payid.. seronok wokey!!! Memang Back to Nature sangat. Tapi sedey sbb tak dapat mandi sungai. Katak pulak monopoli sungai tersebut. Senget kah katak tersebut?
Anyway, memang the best kaedah nya walau aku macam biasa datang lambat lagi sebab tersesat sampai 4x4 track. Nyaris aku terus join diorg venture.
Looking forward for mini gath yg berkonsep back to nature itu...
Hidup SENGETIANS!!!

kuputih said...

biasa dengar mereka bcerita tentang kepoyoan payid, kami tak pernah kisah...lgpun aku pun rs kkdg aku ni poyo..hahah..tp ada aku kisah? lantaklah...namun sprt kata ko hr tu w2 gath la utk ko buktikan segalanya...& akhirnya ko berjaya menjadi salah seorg organizer terhebat...Tahniah dude...be frank aku&aida sgt enjoy cuti kami kali ni dekat,mudah tp sgt mbahagiakan...cuma psl award aje la aku rs terharu& malu sb ramai lg y lg bagus apapun aku bsyukur...hrp kuputih tetap kuputih smpi bl2...thanx&congrates to everyone...semoga jumpa lg

Jedi said...

well done macha & gangs!

payid said...

fanta
as always, thank u for ur support buddy. kau mmg sidekick yg setia

kuputih
terima kasih kerana tak menghakimi sebelum betul2 kenal saya. glad u guys had a great time

jedi
smp berkali2 kau ucap tahniah. thanks for ur help btw. u'r a gd friend

wej said...

i wish i understand...

wej said...

Apple iPad Tablet (64GB, Wifi)
Of Eagles Blog

=)

payid said...

sibuk pulak org filipina ni nk paham. padahal dia komen sini nk promote brg dia je

un_sign said...

haha saja aku nk dera kau.eh yid kau tak habes cerita dengan aku taw ritu.aiseh.

kuputih: memang rock lah.tibe aku nak tukar gaya dia.haha

kuputih said...

un_sign: tukarlah...semua org bhak ada gaya apa pun y mereka suka just be good& be urself...y penting kita happy dgn diri kita! hehe

payid said...

un_sign
aritu aku sgt bz, kena lyn semua org. xsempat nk borak lama2
nk aku sambung cite, jomla lunch date kat oldtown esok. aku tau kau lunch lama kan?

kuputih
glamer kuputih skang. dah ada jadi idola. hehe

fantaG said...

kupu.. kupu.. kupu.. im your kipas-susah-mati.... wuhuuuu...

un_sign said...

beb, next week b4 pose jum lunch bersama!hehe

putri said...

nak join lunch ngan payid gak!

payid said...

fanta
kau bukan fan aku ke selama ni? tetiba jd fan ku plak

un_sign and putri
on je. ada sape2 lg nk lunchdate ngn i? ehehe