Wednesday, October 06, 2010

adik payid

payid adalah sgt overprotective terhadap adiknya. dahla 'sgt', 'over' plak tu kan? jd korg leh bygkanla kut camne aku protective terhadap adik aku. dun get me wrong, bukanla dia itu sgt tak matang. in fact i think she's the most matured and most intelligent amongst the 3 of us. cuma kdg2 (read : most of the time) dia memportray diri dia sbg seorg yg sgt fragile sgt kasihan kalau ditinggalkan seorg diri

she's the type yg xpenah kami tinggalkan sorg2. kalau dia study dlu pun, bpk aku la yg berantar berambik dari college ke umah. kalau aku tu haraaammmm.... ok la, aku study kat johor dan dia study kat shah alam. fine! college dia dekat! tapi pun my point is, dia tak penah travel jauh2 dan dibiarkan berseorangan

jadi oleh kerana she'll be going outstation for the first time since dia keje ni, aku pun dah menjadi agk risau dan neves. kdg2 aku rasa aku plak yg over, parents aku relax je nmpknye. ye la, selalu tu aku yg tgk2an dia klu bukan parents aku. bila dia dah sorg2 ni, risau la juge

ikut ati maunye aku ikut dia pegi outstation. tapi aku batalkan je hasrat tu oleh kerana dia pegi smp 10 ari dan aku pun mcm la leh cuti sgt dan yg paling penting, aku xmau memalukan dia. i mean, pegi outstation bwk kakak? haish... klu junior staff aku kat sini pun maunye aku gelakkan.

oleh kerana kerisauan melampau, maka aku bercadang nk bekalkan dia ngn pepper spray. ye la, better be safe than sorry, kan. jadinye smlm selepas asking around, bermula la misi pencarian pepper spray aku kat kl sentral. xdela susah sgt pun mencari, sbb aku terus tuju ke guardian tu, ada je jual. tapi bila dgr harga dia smp dekat rm40, techampak juge aku 2 marhalah. pepper spray ni nak menakutkan penjenayah ke, menakutkan aku?

long story short, aku beli juge pepper spray tu dan bwk balik umah. mlm tu, kitorg pakat2 mengetest la bendalah tu. ye la, kang kalau xtest dlu, sekali penyangak dah depan mata sembur2 xkeluar. peghak juge la kitorg 2 beradik smlm mengerjakan pepper spray tu. ok, kami mmg 2 beradik yg agak sengal. tu nasib adik laki aku xde sekali. kalau tak confirm malam tu juge abih pepper spray nye

korg penah dgr istilah "senjata makan tuan tak?" tefsiran bagi peribahasa tersebut adalah bila kau sibuk main pepper spray tu and at the same time kau pegi genyeh mata kau sesedap rasa. agak2 30 saat lepas tu, mmg berjurai2 air mata aku. yg adik aku dah bantai gelak tgk kebangangan kakak dia. haish... dan mlm td aku tidur ngn mata yg masih pedih2 sbb dah basuh pun mcm xilang lagi

xpela, aku confirm adik aku mesti selamat nnt ngn adanya pepper spray tu. moga adik aku dilindungi olehNya dan diberkati perjalannannya pergi dan pulang. aminnn...

9 comments:

ف wildchild ۞ said...

Hahaha.. Tak pe la. Janji kau dah cuba test terbukti keberkesanannya. Letak sticker =Tested by Payid=

payid said...

haha. aku suke idea kau letak sticker tu. terbaeklah!

fG said...

Yes Payid.. ko memang sangat overprotective. Aku ada offer utk ko.. nak jadi partner aku tak? Hahhaha...

Spt sedia maklum, pepper spray sangat la mahei gitu and kalau disimpan lama ada expiration date. Aku spt biasa kan McGyver :P maka aku membuat pepper spray sendiri bagi kat adik aku sbb aku pun protective mcm ko gak cuma tak over la... aku buat dpd Tabasco sauce tambah cuka lagi kasi pedih sepedih2nya.. (ni boleh buta) Adik aku test drive kat hanjeng ley?? Melolong hanjeng itu. Aku tak tau la kalau ko yang test... mesti jadi Payid Selamat pastu...

p/s: Biler nak dating ni?

aerlon said...

payid- im so so so glad u're not my sister.
fG-tak baik buat mcm tu kat anjing.
ok lari dari topik but sgt kesian laa.:(

dAt! said...

so cute haha!

payid said...

fG
kau bubuh dlm bekas apa pepper spray tu. aku pun rasa nk buat sndiri since mahal nk mampos
p.s - kita dating mggu ni leh? i'll call u, k

aerlon
what's dat supposed to mean? haha. best tau jd adik i sebenarnye

dAt
u kata i cute ke? hehe. tks for the compliment **senyum malu2**

Anonymous said...

payid, baru aku tahu yang kau ni perempuan. selama ni aku baca blog kau aku igt kau ni laki. maaflah!

payid said...

xperlu minta maaf. baca sajela tanpa prejudis.
btw, time kasih la baca blog aku ye

Bintang D'hati said...

botol spray kecik utk travel kan ada jual kat guardian/watsons,blh guna utk isi pepper spray buatan sendiri,lgpun tahan lbh lama sbb xde xpired date. Kalau nk isi minyak pengasih pun buley,mana tau kot terserempak ngan cheryl samad,blh spray tp pastikan semut itam xde dkt2 situ ok