Monday, November 22, 2010

mistakes are made to be learnt, not to be repeated

kdg2, there are parts of our life we really wish we cud just erase them. kesilapan2 bangang yg kita penah buat di masa muda yg indah dlu adakalanya rasa mcm tak mau diungkit2 lagi, sbb xmau mengenangkan betapa bangangnye kita satu masa dahulu

tapi sejauh mana pun kita cuba padamkan sejarah silam kita yg hitam tu, kita xdapat nafikan kesilapan tu yg buat kita jd manusia yg cool seperti sekarang. kesilapan2 itu mungkin bukan sesuatu yg boleh kita banggakan, tapi itu yg buat kita menjadi siapa kita sekarang ini sebenarnya

mcm tu juge la ngn relationship. aku selalu percaya, kita akan berjumpa ngn org2 yg salah, sum of them yg buat kita terpikir 'waddehel ws i thinking back then' sebelum kita berjumpa dgn 'the one'. nanti bila sudah terjumpa ngn 'the one', kita xkan repeat lagi kesilapan2 picisan yg penah kita buat ngn org2 yg salah dulu.

jadi partner kamu itu mungkin pernah berkongsi hak penjagaan patung ladybird dgn ex nye. dia juga mungkin pernah meninggalkan bunga di dalam kereta gadis yg lain. dan dia juga pernah menabur charming cardsnye di merata2 tempat sampai dia sndiri dah lupa. tapi yg penting, kamu yg berjaya memiliki hatinya sekarang, bukan mereka. dan kamu sekarang bersama dgn si dia dlm versi yg lebih baik, lebih matang dan dewasa. so either way u look at it, u are still a winner

nevermind the yesterdays, for it's in the past. but im here to share my today and tomorrow, and the rest of my life with u.

4 comments:

Sinchan Nakal said...

good!
tue jawapan aku sila ikut kata yid.
kata ko memberangsangkan

ف wildchild ۞ said...

The past is past. The future is now :)

payid said...

sin chan
terima kasih. kau mmg pengikut aku yg tegar

wildchild
high five sket

Anonymous said...

betul.. ksilapan lalu mbuat kita myesal.. kadangkala kita mengharap agar masa boleh diundurkan semula, agar kita blh membuat kputusan yg tbaik.. tapi jikalau saja kita sedari.. sebenarnya bila benar2 d fahami.. kita sebenarnya di sayangi tuhan.. olh sbb itu kita mlakukan ksilapan.. agar kita kenal erti dosa.. dan akhirnya kita menyesal.. agar kita kenal erti taubat.. syukran jazilan ya Allah..ya Rahman..ya Rahim..
sy menanti untuk mbaca coretan baru awk..sy myukainya.. salam..