Tuesday, November 16, 2010

sarapan payid

setiap pagi bila mau turun ke kantin, aku akan lalu depan stall (stall ke?) gloria jeans. dari dlu lagi aku merasakan somehow minum kopi dlm cawan kertas berpenutup itu sgt bergaya. pengaruh tv la ni. i mean, c'mon la, mana lagi cool? minum dlm cawan gloria jeans ke, minum dlm plastik bungkus air tu?

jadi tadi, seperti pagi2 aku yg biasa, aku lalu depan gloria jeans itu sambil tangan membawa sebungkus nasi lemak beserta kuih dan sebungkus teh o ais (kuih ngn teh o ais kwn aku punye. aku punye nasi lemak je. aku bukan mkn byk pun. hahahaha). dan aku terpandang seorg eksekutif muda (aku andai je dia eksekutif. mungkin dia cuma kerani yg berpakaian sgt hebat) sedang minum kopi gloria jeans, sambil membaca akhbar. dan dia kelihatan sgguh bergaya, memakai kemeja lengkap bertali leher sambil membaca paper english percuma. owh, sgt bergaya sekali

kemudian bila aku sampai ofis dan membuka bungkusan nasi lemak di workstation sambil minum neslo buatan sendiri, aku cuba bandingkan rupa aku dgn eksekutif td. cheh, sgt tak bergaya. dahla pakai tshirt. neslo aku pun dlm mug pemberian TL aku dan bukannya cwn kertas. sgt tak bergaya.

tp xkisahla klu aku bfast dlm keadaan yg kurang bergaya. at least bfast aku meriah ditemani colleagues yg gila padahal eksekutif muda itu hanya mkn sorg2.

i am blessed to hv my crazy friends around me

6 comments:

MIZNINA said...

hehehe ko pon executive what..
ala,nmpk bergaya je..ko bli skali GJ pas2 ko simpan cup dia,ko leh re-use hehe nmpk ko bgaya over and over again hehe

KooKoo said...

nasi lemak 4x ganda lagi sedap dari ayaq kopi mahai!

fanta said...

Payid.. ofismate aku hari2 ajak aku breakfast coffee bean depan ofis (kalau ada starbuck sorry la aku nak layan CB) so aku rasa sangat bergaya dengan mug SB-ku yang dah pudar pegi sarapan di sana tetapi.. aku siap2 buat air di ofis isi dalam mug. Still aku dengan kawan2 ku dan bergaya eksekutif tak siapa tau air ku 3in1 dari ofis. Tak lupa roti Julie ofis sponsor jugak... Biar bergaya asal duitku tak keluar.

darkangel said...

maybe dia cuma takder masa nak buat kawan..bz le katakan.

payid said...

nina
cawan kertas tu tahan ke klu aku basuh berkali2? sat lagi tgh2 minum cawan lunyai. abis seluar aku berperisa neslo kang

kookoo
kan?

fanta
licik betul taktik kau. nnt aku cuba praktikkan. biar org lain terkesima dgn gaya aku yg sgguh hebat

darkangel
mungkinla juge. mungkin kawan2 dia jenis dtg lambat ke ofis juge

nil said...

biar x bergaya aslkn gembira