Monday, February 21, 2011

payid baru umur 28 tahun dah mau mengeluh tentang anak2 muda zaman sekarang

masa zaman aku mula2 mencari keje, aku sering disuap ngn idea yg kau harus lakukan apa sahaja utk impress the interviewer supaya bg kau keje. to me, CV and certs kau cuma tiket utk mendapatkan interview keje. it's during the interview yg sgt crucial. either u make it or break it. kalau CV berdegar2 tapi interview hancur, sila lupakan impian kau mau dapat kerja

jadi aku persiapkan diri tiap kali interview. tak payah cite la bape banyak tips interview yg aku dah baca. sampai aku rasa aku sndiri boleh bg tips2 interview klu org nk. aku study company profile, job scope and cuba2 merangka jawapan utk top interviews questions. kiranya klu nk namakan top management dlm organization tu mungkin dalam senafas aku boleh buat walaupun sebelum tu aku xtau sepatah haram pasal company tu. 2, 3 ari sebelum interview aku dah mula ckp sorg, prektis mau interview. sambil tu dah siap ricky2 tempat, tgk route camne mau pegi ofisnye, cari the most possible and convenient public transport yg aku leh dapat, supaya aku xlambat pegi interview nnt

yes, aku prepare interview mcm mau pegi perang. semuanya ada strategi dan perancangan yg teliti. aku xmau mention kat sini ada berapa company yg aku impressed, and sum of them jawatannya xlayak pun utk aku. itu dlu, dlm 3-4 tahun yg lepas masa aku baru nk mencari tapak. umur masih muda. pengalaman tak sebanyak mana, tapi aku cuba beri yg terbaik.

last week, i get to play a new role bila TL aku suh aku sama2 masuk bilik interview and interview the new candidates yg mencuba nasib apply keje ngn department aku. one way to see it, mungkin juge nmpk mcm satu peningkatan dlm kerjaya. sbb aku tidakla begitu senior dlm department. tp sbnanye TL aku cuba memberikan aku pengajaran bahawa sgt susah mengambik org keje skang, sebab aku baru je lepas mengamuk ngn sorg junior yg keje main2. jd moral yg cuba diselitkan di situ adalah 'jgn ngamuk2 ngn junior, nnt derang lari. sbb bukan senang nk hire candidate baru'. boleh?

tak kisahla apa pengajaran sekalipun, aku masuk juga bilik interview bersama TL dan sorg senior consultant. dan pagi itu ada 2 candidate mencuba nasib. dedua melayu. dan dedua xberapa lelaki. nevermind la the orientation, since that's not my concern. both of them graduated with diploma frm the same college. and i ws eager to play the role as the interviewer from hell. well, who would've thought that aku yg bakal neraka lepas tu

aku sangat sedih melihat cara kedua2 mereka prepare themselves for the interview. or can even call it 'prepare' bila kau tau mmg derang xde effort langsung nk bersedia utk interview ni

datang lambat, with zero knowledge of either the company or the jobscope. english toksah kata la, and they hv the guts to call themselves graduate. baru suh 'tell us something abt ur family' dah uukk.. aakk.. uukk.. aakk.. belum lagi aku tanya 'tell me something about your wotk ethic'. CV pun confirm main copy paste dari internet kau mau claim kau 'self motivated, fast learner, passionate about challenges' and whatever sh*t they wrote on their CV

bukan aku mau menghina. cuma aku sedih melihat betapa xde effortnye anak2 muda sekarang. kau fikir keje tu terus datang bwh batang hidung kau tanpa perlu berusaha ke? kalau mau interview pun kau sudah xde effort, kau takpayah mau canang aku pasal work ethic atau loyalty kau to the company, sebab aku confirm xsampai 3 bulan samada kau cabut pegi company lain atau bila kau start keje, kau akan keje mcm tahik

kalau mcm ni punye rupa, takpayah la kita nk canang tentang bangsa malaysia yg maju dan berdaya saing. buang masa saje klu aku kena train org2 yg mcm ni punye rupa. tegur sikit dah melenting. well, klu kau masuk ujibakat mentor pun bukan semudah yg kau fikir, okey

but to me, if u are not up to the standard then u r not fit to play this role. kau keje main2, aku akan tetap maki. baik kena maki ngn aku daripada kena maki ngn Head of Department bila cust call balik dan complaint pasal incompetency kau. kau mau manja2 tak tahan presssure pegila balik umah mak kau mengadu dan suruh dia sara kau sampai tua

kalau kamu cuba2 mau minta keje ngn company aku, sila la berjaga2 ye

8 comments:

Chan said...

kau memang semakin garang, oh dulu aku ade experience ajar budak2 masuk keje taw..
oh biasalah umur 19 tahun dapat keje gomen oh memang sangatlah syukur tapi perngai mak ai..sabar lah dik nen .. nasib kesabaran aku tingggi

me the martian said...

mmg patut dimaki je. semua org dah manjakan derang i dont think we should add more people in the list to pamper them. go payid!

payid said...

chan
bukan garang. cuma aku xleh tolerate ngn budak2 yg amik mudah semua perkara

me the martian
i just dun understand apa silapnye sampai budak2 skang manja sgt, xdpt ditegur. tp i mmg xbg muka punya derang2 ni

Anonymous said...

bebudak junior skrg mmg pemalas pun.. not all but most of them.. at my previous company, tegur sket, terus dia report HR, cakap seniors tak helpful and tak supportive.. angin sungguh dibuatnya! bile nk tunjuk, asek ngelat nk break kejap la, nk minum kejap la, nk turun hisap rokok kejap la.. geram!

Anonymous said...

budak2x sekarang sgt suka buat semua perkara sambil lewa jek... aku sgt menyampah laa... paling aku nyampah bila ade yg bercakap tu lagak nyer bukan main, tp xde isi pon. dan satu lagi, aku sgt nyampah ngan yg kurang adap, mmg aku bg ayat bisa punyer heheh.. nak kata aku serius sgt dlm keje x jugak, yg penting keje mesti settle, 2 jek.. aku stuju sgt ngan ape yg ko tulis ni payid

ف wildchild ۞ said...

Weh. ade keje kosong tak? Tapi tak nak di interview oleh kau.

Fanta Giro said...

hey payid.. kalau ko interview fresh grad yang apply company aku pasti ko teruja dengan jawapan mereka. perdebatan siap... style and very well-prepared. siap dgn revenue and saham2 terus.. padahal apply for field job. aku pun pengsan... contemplated pulak nak pilih..

payid said...

anonymous berdua
mungkin salah didikan. mungkin juga budak2 muda sekarang ni terlalu dimanjakan, they tend to take things for granted. selagi ada peluang, cuba2 la didik derang ni mcm kita didik adik2 kita. kdg2 budak2 ni perlu ditegur dan disedarkan

wildchild
keje kosong mmg ada. klu nk apply bgla resume. nnt aku suh kwn aku lak yg interview. dia xgarang, cantik plak tu. haha

fanta
aku lebih suka candidate camtu. at least kau tau, org yg kau hire btul2 the cream of the crop, daripada kau kena pilih calon yg paling kurang hampeh antara mereka2 yg hampeh