Wednesday, September 24, 2008

checklist pra hari raya

1. BAJU RAYA - ada dua pasang suda. cukupla kan. aku bukannye artis nk pki 5,6 pasang pon -> checked!

2. KUIH RAYA - dah beli sama kakak di ofis ini. fisrt time nih beli kuih raya utk dibawa pulang ke kampung halaman. hiks -> checked!

3. DUIT RAYA - dah tuka duit kecik yg keras dan berbau harum (aku ske bau duit baru. eheh). sampul pon dah dpt dr company, duit pon dah di isi secukupnye ke dlm sampul. nilai duit dlm setiap sampul, rahsia..ehehe -> checked!

4. TIKET BAS - dpt jua di beli walaupon last minit. huhu. nasib la sgt. klu x harus aku berdendang perantau sensorg kat kl nih -> checked!

5. PARTNER NK CELEBRATE RAYA BERSAMA - halamak! yg ni je xde lagi. nk raya lagi seminggu. sempat ke nk cari lagi ni? ahahahahaha....

aku dah mmg mood nk beraya dah. maklumla, 'raya' awal. hehe. seronoknye dpt mkn dan minum di bulan puasa tanpa rasa berdosa. ehehehe....

3 comments:

eveque said...

payid,
kalau ade partner, btol ke dpt ikut skali balik kg? :)

sib baik naik bus, kalau drive keta, mau pjg lg checklist nie :p

fanta said...

Hahaha.. Payid. List no.5 tu tetap tak lari yer.. nanti balik kampung tu cari2 lah calon k. Dapat lah beraya bersama sambil sesi berkenalan. Mana tau time anyam ketupat di laman, kacau dodol, buat lemang ke... tetiba ada anak dara jiran sebelah yang balik beraya. Apa lagi...

Anyway.. Salam Aidilfitri dari I (Fanta) and MD.

payid said...

tic bas dah abis, camne partner nk ikut blk? ehehe
xpe, raya kan sebulan. raya sesama kat kl pon boley kan.

fanta
jiran aku cina la. xpe, klu time kacau dodol nmpk amoi yg kendu raya cina nnt leh blk raya lagi kan. ehehe

salam aidilfitri semua