Tuesday, September 02, 2008

entry ramadhan

selamat berpuasa kengkawan. harus semua org tgh beraktiviti dlm keadaan yg sgt lemau sekali kan. ehehe. xpe. sabar je la. xbape jam lagi je pon nk berbuka

asal time rmadhan je mula la aku feeling2 syahdu. byk sbnanye kenangan ramadhan aku nih. nntla bebila2 kita take a walk down the memory lane mengimbas kenangan2 yg best tu ye

cuma masa dekat2 nk puasa aritu, tetiba fanta telah mengeluarkan stmt yg buat aku tersedar satu perkara. aku tau, dia amat concern sbnannye bila dia tanya "kau amacam dude? masuk ni dah dua kali kau berpuasa sbg single dude". walaweh. serius sebelum tu aku xperasan pon. now dah dia bangkitkan perkara tuh, mula la aku terflashback sket kan

bt come to think abt it, sebelum2 ni pon, ada juga timenye aku berpuasa sbg single dude juge. xdela teruk sgt pon. dan masa aku berpuasa sbg unsingle dude (ehehe. ada ye pkataan tu) bukan la aku dapat berbuka ngn partner aku pon time tu. cuma aku xnafikan kenangan ramadhan tu mmg best la, and nvr fail to make me smile, even smp skang pon

3 ramadhan yg lepas, aku berkenalan dan mula bercinta dgn ex aku. mmg terasa mcm di awang2an la masa tuh. padahal masing2 jauh. aku masih study di johor and dia sedang keje part time di kl. tapi perasaan hati yg mbara, aku gigih juga turun ke kl di bulan ramadhan semata2 mau berjumpa si dia yg tercinta sekali sekala. ehehe

and meskipon berjauhan, aku xdela terasa sunyi sgt since perhubungan itu sentiasa ada. time kasih celcom. ehehe. nk pegi pasa ramadhan pon boleh berborak2 dua org, mcm sama2 je pagi pasar ramadhan tu. padahal sorg kat kl, sorg kat jhr. time kasih celcom. ehehe. dan malam2 ketika org patutnye berterawih, aku berterawih berjam2 ngn telefon. phone bills masa tu, mmg leh wat beli dua helai baju raya la wa ckp lu. ehehe

those were the days la kan. that was then. now, mmg kitorg dah xbertegur sapa pon. mmg sedih. bt wut's done is done, and both of us cant take it back. cuma bila ramadhan menjelang, aku xnafikan kadang2 aku terigt juga kat dia. ye la, eventhough kitorg mmg hv nothing to do with each other anymore, i cant deny the fact yang dia penah menjadi sebahagian dr hidup aku.

well, kat mana pun dia berada skang, i juz hope dat dia sihat sejahtera and gembira menjalani ibadah puasa

and as for u guys, selamat berpuasa juga. klu yg xpuasa tu bwk2 la bertaubat. lain la fanta kan. dia xyah puasa sbb xakil baligh lagi. ahahaha

4 comments:

fanta said...

Haiya nok.. sorry lah kalau terasa I bertanya begitu tapi kata KB kan. harus lah concern.

Payid.. di bulan puasa ini jangan lah buat statement yg aku tak akil baligh lagi. Aku baru nak belajar berpuasa jugak tau. Nak jugak merasa berpuasa dan beraya bersama partner tercinta ni.

payid said...

puasa cukup baru leh raya tau fanta. nnt aku bg duit raya lima posen ye. ehehehe

dian said...

ho ho entry di bulan ramadhan kekdahnyaaa:P

pamina said...

puasa..partner? buat la kerana allah swt.

selamat berpuasa.