Wednesday, November 19, 2008

loyalty

gd morning everybody. aku kembali dgn hidung yg masih ketat dan kepala yg berat serta badan yg sakit. waaahhh... byknye komplen. sejak bila payid jd whiner nih? eheh
tah bape kali agknye dr minggu lepas aku buka dashboard nih. click kat 'new post', pastu tetiba blank... aiyoh... writers block katanya.

i rcvd an offer last week for a better position (and of course better pay). surprisingly, it came frm my former company. pd mulanya aku terkesima (stunned katanya). maybe sbb xsangka company lama mau offer kembali. atau mungkin sbb the offer is so tempting tetiba aku terasa mcm kesetiaan aku terhadap my present company agk goyah sikit

bt come to think abt it, aku terasa berat hati nk tgglkn apa yg aku ada skrg. walaupon gaji xseberapa, ditambah pule dgn office politics dan collegue yg penyibuk, aku ada terlalu byk reason utk tgglkan tempat ni dan accept the other offer. tp tetiba lepas intrview smlm, hati aku berbelah bahagi, xtenteram walaupon sblm tu aku dah berkira2 pon nk anta 2 weeks notice ngn TL aku

alas, setelah difikir2, walaupon aku xdpt lg intrview resultnye smp pg ni, i think i'm gonna stay. aku pon xtau nape bt for sum reason aku rasa apa yg derang offer to cant top anythg that i have here. tetiba aku rasa yg aku xkan bahagia di sana.ntahla. mungkin aku akn menyesal lps ni, tp hati aku terlalu berat utk tgglkan tempat ni

sumhow, deep down inside i hope that my loyalty will be rewarded one fine day. well, xdela loyal sgt pon kan klu aku did consider anothr option. hehe. samala klu in a rship, when we hv committed to sumone, and we r still considering sumone else. tp aku rasa even if im commited to sumone else, pastu tetiba cheryl samad ckp mau couple ngn aku, i think im still gonna say no to cheryl samad, walaupon the idea of being cheryl samad's partner is soooo.... tempting. eheh.

see.. sape kata payid xsetia? ahahaha

6 comments:

Fantagiro said...

Weii.. jangan tolak weii kalau Cheryl Samad offer jadi partner. Hahaha.... Rugi woooo... kuikuikui...

payid said...

waaahhh
racun baikkk nih. ahaha

sekapal said...

biasak la tu yid... kadang2 kita mmg terpanggil utk setia, walaupun reason tu mcm tak berapa convincing pun. hehe

btw, kalau ada awek kendu nak kat aku, ai ajak threesome. setia gak tu kan? hehehe

jamie said...

wah...3 sekawan..nak join gak..tp xnak jadi setia..nak jadi xsetia..cm best jek..hahahaha..sowie darl..;p

payid said...

nk join?
jap i nk imagine
3some dgn jamie and cheryl samad...
peeerrrggghhh....... beyond words katanya. ehehe

jamie said...

cilakak..i don't want any3some with u la..what i mean is, i nk pasang banyak2 tapi 1 at a time..amacam..???hehehe..syok siut..gua imagine sampai leleh air liur..hahahaha..