Friday, November 21, 2008

payid needs a new pair of shoes

yes. i need a new pair of shoes. the one im wearing right now dah menunggu masa pon utk bercerai badan dr nyawa. ehehe. aku pon xtau bape lama lg dia dpt bertahan, bt i know i've to shop for one dlm masa yg terdekat nih

i've this one kind of perangai yg susah nk tuka barang atau beli barang baru. contohnye mcm kasut ni, aku akan pki sepasang tu, belasah smpla rupa dan keadaannye xdapat dimaafkan lagi. i've this weird attachment to my personal belongings sbnanye. aku xkan tuka brg2 aku, and aku xkan modify apa2 pon. camne rupa aku beli, camtula rupa keadaan aku pki benda tu, smp la ke akhir hayatnye

and when the time comes where i have to replace it, mula la aku emosi xmenentu pasal. aku syg sgt ngn barang2 aku sbnanye. each one of them aku rasa mcm ada sentimental value. terlalu byk kenangan terindah yg aku kongsi bersama mereka. yeah, call me crazy tp aku mmg pelik sket. ehehe

there ws one time yg paling teruk skali yg aku bleh recall. i've been using the same pencil case since i ws 11, and masa tu umur aku dah 18 pon. it ws a pencil box besi kaler biru gambar kereta F1. aku syg sgt pencil case tu walaupon rupanya sgt hazab skali. dgn cat yg dah terkopek, karatnye, kotornye. membe2 aku pon xtahan tgk rupa pencil box tu, tp aku tetap tegar menggunakannye tanpa mempedulikan penghinaan org sekeliling

smpla satu hari yg permai yg mana aku tidak boleh membantah lagi bila my gf at that time suruh aku ganti pencil case tu. aku cuma diam je. diheret pegi kedai pilih pencil case baru pon aku diam je. dan aku masih berdiam diri bila dia bayarkan pencil case tu. hadiah katanya. aku tetap xleh bersuara

mlm tu di hostel, dia mula memindahkan barang2 dr pencil case lama kepada pencil case baru. comel sbnanye pencil case tu. gamba cookie monster kaler biru juge. aku cuma pandang je dgn hati yg sayu. sedih sgt aku masa tu. terasa seolah2 masa tu pencil case lama aku mengucapkan selamat tinggal dan megharapkan aku berbahagia di samping pencil case yg baru.

tapi bila gf aku tu kata "ok, yg lama ni kita buang eh", terus aku tertinggi suara "JGN BUANG!" sambil merampas pencil case lama tu dr tangan dia. terkesima jap gf aku time tu, tp dia mengerti emosi aku yg berkecamuk tuh. dia pujuk aku balik, simpan elok2 pencil case lama aku dlm drawer. sambil drawer ditutup, aku terasa detik2 perpisahan yg sgguh memilukan. syahdu sggu rasanya

dan skang ni, aku bagaikan terasa seolah2 kasut aku pon mengerti yg kami bakal berpisah. aku rasa mcm dia dgn sesunggguhnye cuba utk berbakti kpd aku lagi sehingalah detik2 terakhir hayatnye. dan dia juga mengharapkan agar penggantinye akan membahagiakan aku mcmane aku bahagia dgnnye

6 comments:

miss E said...
This comment has been removed by the author.
dian said...

eh macam cerita zaman kita kecik kecik lu. saya sebatang pen.

pastila pen itu bersedih bila tuannya nak beli pen baru

hahahahaha

layan la nok. harus kau nye karangan dolu dpt markah tinggi tinggi

sebab kau feel lebih

Fantagiro said...

Payid..
Citer la pasal hp ko jugak. Orang lain dah pakai hp yg ada gps tapi ko masih jugak hp yg kaler kuning screen nya dan boleh digunakan baling hanjeng....
Tapi ko dah guna hp baru skrg.. camne tu? Camne kah kisah perpisahannya pulak? Kekekekeke....

payid said...

dian

feeling tu harus noq. aku kan sensitif orgnye. ehehe

fanta

kau kutuk henpon aku ye. kau xtau bape org yg aku dah bercinta pki henpon tuh? ahaha.cite henpon pon tragis juge noq.aku segan nk cite, nnt KBSR buat rujukan lak blog aku ni utk karangan autobiografi. ehehe

sekapal said...

caiyok! payid mmg manusia yg setia! hehe... tapi barang baru pun best pe. kan kan? ;)

jamie said...

okla tu..membe dh beli kasut baru..kahkahkah..congrats..huhuhu..