Thursday, June 25, 2009

case of the ex

bagi kamu2 yg single dan sedang pursue seseorg, maybe u guys would came across with a girl yg baru saja dikecewakan dan masih lg cant let go of the ex. walaupon hubungan dah berakhir dan konon2nya mahu move on dgn dating new persons, tp the fact yg dia masih lg menyimpan rasa dgn the ex is written all over her face

i admit mmg sucks la rasanya, esp bila dia asiiikkk la bercerita psl sang ex ini tiap kali korg kuar dating. it seems like u r walking in the ex's shadow xkira apa pon yg kau buat. dan kau terasa mcm selalu dibanding2kan dgn sang ex itu

well, do not despair my dear friend. meskipon perasaannya sungguh sucks sekali, tapi ini la masanya for u to step in and play the game. marila sang payid ini mengajar kamu bagaimana utk memenangi hati bakal kekasih yg masih lagi dibayangi exnya

*payid nk mengajar cara bercinta? love guru kah dia? dia sndiri pon dah 2 tahun single apa cite?

HEY, SHADAP U!! MAU DGR KE TAK NI? XMAU BELAJAR GI BACA BLOG LAIN LA..

*motif tercaras padahal suara hati sndiri yg berbicara? hiks..

ok2. serious2.. concentrate everybody!!

memandangkan si dia kerap kali bercerita tentang sang ex, mungkin sesekali akan terkeluar juga cerita keburukan ex ini. mustahil la si ex ni xde keburukan, unless dlu dia bercinta dgn dewataraya yg sempurna. jd memandangkan kamu rasa kamu ini sering dicompare dgn ex tu, apa kata kau amik peluang ni supaya dia nampak kelebihan kau berdasarkan kekurangan sang ex itu

it is not sth yg susah sgt pon sebenarnya. u dun hv to be afraid of changing urself or losing ur identity or anythg yg seerti dgnnye. it's just small things yg kdg2 u overlook, padahal kau boleh gunakan utk kebaikan kau sebenarnye

contohnye la kan, klu si potential gf kau tetiba kata
"i terasa cam nk pki tudung la. tp ex i dlu xsuka i pki tudung. dia kata mcm org kampung. tak urban dan tak hip"

tu diah kau statement minta dipanah petir sgt kan? ahahah

maka di situ la peluang kau utk mengatasi sifat2 mazmumah sang ex tu. contoh ayat yg boleh kau guna adalah seperti berikut
"i rasa cantik je kut klu u pki tudung. nnt kita g shopping2 tudung kat jln TAR weekend ni, eh"

wah. statement beli jiwa sgt kan. walhal kau bukan kisah pon dia nk pki tudung ke x. tp nmpk la yg kau ni sebenarnye menyokong ke arah transformasi dia menjadi muslimah sejati

atau klu si potential gf tu berkata lagi
"ex i dlu mmg suka control i. dia xpenah bg i buat decision sendiri. semua pon dia decide utk i. i nk beli baju pon kena dia yg pilihkan. klu i pandai2 beli sendiri, nnt dia buang baju2 i tuh"

gile saiko la kan ex dia nih. haha. jd memandangkan dlm perhubungan yg terdahulu dia xleh nk buat sebarang keputusan, now dia dah masuk fasa dating ngn kau, kau bg la dia buat keputusan. bila kuar dating, suh la dia decide tempat mana nk pegi, cita apa nk tgk movie, nk mkn kat mana. klu nk lebih ganas lagi suh dia yg bayar. ahahaha

see.. bukan la sesusah mana pon. kau cuma kena pandai cari weak point ex dia tu dan tunjukkan kelebihan kau pula kepada sang potential gf. tp jgnla pula kau bertanding benda2 yg xtercapai dek akalmu. klu si potential gf kata
"dulu tiap2 mlm sebelum tido my ex akan call and nyanyi kat i utk dodoikan i tido"

langsung la kau pon gegeh topup rm30 pastu call dia tiap2 malam menyanyi sambil diiringi petikan gitar akustik pula. over la kan!

trick ini sebenarnye ada la beberapa kali aku gunakan. dan selalunye berjaya la. hiks. tapi harus diingat, ianya bukan berkesan utk semua org. contohnye klu memula dia komplen pasal ex nye yg control freak, tetiba bila kau bg dia kebebasan yg ultimate, si potential gf tetiba ckp
"i xleh pilih u, sbb i nk seseorg yg boleh control i. bila dgn u, i xrasa u boleh control i"

boley? sentap kan. haha. tp jgnla kau salahkan kegagalan teknik aku tu. anggap aja u r not the one. nk buat camne klu she wants sth that u r not. kau pegi la cr potential gf yg lain. jgn nak meroyan lama2. tp klu rupa dia mcm megan fox, aku izinkan kau meroyan barang sebulan dua

sapa xkenal megan fox sila rujuk contoh di bawah



ok berhenti drooling sekarang. pegila kau kejar potential gf kau di sana. jgn lupa bawa ke gath nnt ye.. haha....

9 comments:

Jebonx said...

haiyooo gigih sehhh

dian said...

nok

kau rasa megan fox nak tak jadi kekasih gelap ai?

jamie said...

eleh..takat megan fox..hahaha..

payid lagi seksi maaa..

hikhikhik...=P

vanila said...

yg tinggal serumah ngan ex, haruskah kau pindah masuk bersama?huhu

payid said...

jebonx
apa yg gigih?

dian
aku pon tatau nok. nnt aku tanya dia bila aku dapat email dia dr kapal eh. ahaha

jamie
time kasey utk pujian yg ikhlas tapi jauh itu

vanilla
*ouch! haha. motif statement itu?

Jedi said...

megan corporate park

jamie said...

payid seksa tang pewott..huhu..
seksi tang lesung batu jek..

*wink wink*

kokopie said...

but how if ex dia tu perfect segala segi?
tang mane nak selitkan kelebihan kita tu?T_T

payid said...

jedi
megan corporate park xkendu

jamie
dengki!

kokopie
dia bercinta dgn malaikat mana dlu? mana de manusia yg sepurna la