Wednesday, June 17, 2009

update yg xseberapa



aku turun dr lrt kat kl sentral ptg semlm dan aku terdgr kecoh2 kemeriahan bergema di seluruh kl sentral. umpama org mempromosikan sesuatu. mulanya aku mls mau amik port dan mula memasang mood ignorant aku. tp aku tidak dpt menahan diri bila trdgr intro lagu yg sgt aku kenali. langsung aku percepatkan langkah menuju ke tgh2 kl sentral tu

rupanya TM sdg promosi mlm pesta indonesia yg bakal berlangsung weekend ni. dan ketika itu, aku sedang menyaksikan seorg abg askar sedang menyumbangkan lagu "dewi". bila aku kata "menyumbangkan" tu korg faham la camne bunyinye kan. udahla melodinye hancur, lirik pon xbetul. ternyata abg askar itu mmg xlayak masuk One in A Million atau Jangan Lupa Lirik. klu dia miskin, atau hidup susah, atau muka jambu, atau alim, mungkin dia boleh masuk Akedemi Fantasia la kut

aku masih lg terpacak kat situ smbil org2 TM tu pass2 flyer dan cuba menggoda aku melanggan streamyx dan beli I Talk card. ciss... kamu perlukan lebih dr sekadar Tshirt dan discounted concert tickets utk menggoda aku menggunakan product kamu okeh. aku xkan terpengaruh dgn tipu daya kamu itu

selepas abg askar itu, ada seorg mamat yg mencuba nasib menyumbangkan lagu yg seterusnya. "nakal" nyanyian asal kumpulan Gigi. mamat itu lebih memalukan rupanya. aku rasa klu kumpulan Gigi dgr dia nyanyi pon rasa nk nangis. rosak abis lagu dan irama. motifla dia xtau nyanyi lg Gigi tp mau nyanyi juga kan? lagu Gigi pon xtau ke? bikin malu saja

tp meskipon aku mmg tau nyanyi lagu tu, aku rasa aku xde guts kut mau merampas mic dr tangannya lalu memukau seluruh hadirin kl sentral dgn persembahan aku (memalukan diri sendiri is more like it kut. hahaha). lalu aku hanya menyaksikan saja mamat itu menghancurkan lagu Gigi tu dgn hatiku yg hancur. lantas setelah mamat sengal itu mengaku kalah, 2 org indon tetiba step in utk menyahut cabaran menyanyikan lagu "nakal" itu

berkarokla 2 org indon di tgh2 kl sentral itu tanpa sape pon ambil peduli adakah mereka mempunyai dokumen perjalanan yg sah. rupanya detelah cabaran tu berakhir baru aku tau yg derang sedari pagi lg menantikan org yg boleh menyayikan lagu "nakal" tuh. dan reward kepada 2 org indon itu atas kebolehan mereka? 2 free tics to Pesta Malam Indonesia weekend ni. CISSS!!!!!!

panas.. panas.. panas.. panas badan ini *sambil cuba menari mcm Aril AF7 (alamak pecah rahsia aku tgk AF) tp xmampu sbb xlarat mau angkat perut

disebabkan kemarahan yg melampau, aku cepat2 beredar dr tempat kejadian sebelum didorong kuasa luar biasa merampas mic dan mula menyanyikan "Sedang Ingin Bercinta" di tgh2 kl sentral itu

**tetiba aku terasa mau karok lagu2 indon pule. merasa aku buat Pesta Malam Indonesia au sndiri. ada sapa mau join?

8 comments:

..shark.. said...

saya!

Jedi said...

bring it on, macha!

dian said...

MAU !

jom nok karok...

mak saran uol nyanyi lagu nakal sambil goyang2 perut..okeh tak?

lalalala

semuthitam said...

jom! ujung minggu ni!

payid said...

shark

terima kasey kerana menyahut seruan. nnt bebila aku roger

Jedi
kau juga

dian
dan kau juga noq **nampaknye perut saja la aset yg aku ada sekarang. ahah

semut
ujung minggu ni bukan ada org ajk kau date ke?

NZN said...

Nak ikut.. tenda biru satu...

sekapal said...

payid. kalau ada awek kendu aku nak join gak!!

dian said...

hahahaha mateila semuanya nak berebut awek kendu yang sorang tuh

cis

hahahahah


aku berniat murni untuk berkumpul dengan kawan kawan sambil borak2 riang dan berkarok

jom !!!