Friday, July 03, 2009

kaedah penjimatan terhebat payid

1. tinggal bersama parents
- xpayah bayar sewa umah, bil api, air dan astro. makan juga ditanggung beres

2. pki public transport
- jimat duit installment kete, minyak, road tax, insurance, maintenance dan saman. haha

3. stay single
- xperlu bawa gf utk fancy dinner, tgk movie, dating di kompleks membeli belah, atau mana2 kawasan dating yg sewaktu dgnnye
- xperlu keluar duit utk beli bunga, presents dan juga cards
- xperlu habiskan duit utk call, bergayut berjam2, report setiap gerak geri, tanya ari ni mkn apa, pki bj apa dan dodoikan gf di malam hari sebelum tido

hasilnye?

duit gaji 2 bulan lepas cuma luak RM800, gaji bulan lepas xusik lagi dan semalam dpt lg gaji bulan ni

go figure

13 comments:

nexus_fms said...

no 3 sangat tak bley blah..

kedekut betul payid nih! sib baik aku jadik bini liq..

:p

{gegurau je nok)

MisZ PinKy said...

btol2 pnye jimat ek..

clap2..

;p

Jedi said...

statement no.3 - berbaur aji bakhil

semuthitam said...

patut la kau lama tak call aku, sedang berjimat rupanya. lain kali bagitau la, takde la aku nak menuduh kau yang bukan-bukan...

krenzza said...

eheheheh...telah mengalami semua yang dinyatakan namun kini bakal kehilangan semua itu..
tu lah..saper suwuh gatai nak berkapel

dark angel said...

perhhhhhhhhhhhhh......gila babas, mehler belanja aku. AKu pun nak follow petua kau lah..haha.

dark angel said...

woi aku tinggal dengan parents Astro aku bayar gak!

payid said...

nexus
bukan kedekut la. bila ngn partner payid sgt pemurah ok. semua pon payid bayar. mkn, tgk movie, duit segala aktiviti dating yg lain, duit minyak, tol, rokok dan duit parking. kedekut lagi kah?

pinky
terima kasey atas tepukan yg gemuruh itu

jedi
sila rujuk statement utk nexus di atas

semut
selama ni kau tuduh aku apa?

krenzza
ala, ckp je la kau nk berlagak ngn aku ada gf baru, kan. haha. kongratulasi btw

dark angel
kau jgn sedih2 lg. tgk, byk hikmah single ni. next time kita jumpa aku blanje ok
btw, bpk aku kata duit gaji aku sebulan tu sama dgn setengah bulan pencen dia. dia suh aku simpan je duit aku

dian said...

gile nok

mak sujudssssssss

terus mak isi application nak buat loan ngan uol

hahaha

payid said...

dian
interest rate 4.5% per month. kau sanggup? haha

miss said...

mmg jimat..

:)

dian said...

nok...kau ni along ke angah?

Fantagiro said...

Damn payid... no wonder ko ni taknak kontek aku... hajah bakhil sungguh! kejisss....