Tuesday, June 30, 2009

bagaimana mau menceriakan hari seorang perempuan?

kau puji dia ckp dia nmpk kurus

this is for real ok. aku br je buat. sengih smp ke telinga kakak tu

eh, tapi aku bukan saje nk puji. aku puji ikhlas

ikhlas, tapi jauh

Thursday, June 25, 2009

case of the ex

bagi kamu2 yg single dan sedang pursue seseorg, maybe u guys would came across with a girl yg baru saja dikecewakan dan masih lg cant let go of the ex. walaupon hubungan dah berakhir dan konon2nya mahu move on dgn dating new persons, tp the fact yg dia masih lg menyimpan rasa dgn the ex is written all over her face

i admit mmg sucks la rasanya, esp bila dia asiiikkk la bercerita psl sang ex ini tiap kali korg kuar dating. it seems like u r walking in the ex's shadow xkira apa pon yg kau buat. dan kau terasa mcm selalu dibanding2kan dgn sang ex itu

well, do not despair my dear friend. meskipon perasaannya sungguh sucks sekali, tapi ini la masanya for u to step in and play the game. marila sang payid ini mengajar kamu bagaimana utk memenangi hati bakal kekasih yg masih lagi dibayangi exnya

*payid nk mengajar cara bercinta? love guru kah dia? dia sndiri pon dah 2 tahun single apa cite?

HEY, SHADAP U!! MAU DGR KE TAK NI? XMAU BELAJAR GI BACA BLOG LAIN LA..

*motif tercaras padahal suara hati sndiri yg berbicara? hiks..

ok2. serious2.. concentrate everybody!!

memandangkan si dia kerap kali bercerita tentang sang ex, mungkin sesekali akan terkeluar juga cerita keburukan ex ini. mustahil la si ex ni xde keburukan, unless dlu dia bercinta dgn dewataraya yg sempurna. jd memandangkan kamu rasa kamu ini sering dicompare dgn ex tu, apa kata kau amik peluang ni supaya dia nampak kelebihan kau berdasarkan kekurangan sang ex itu

it is not sth yg susah sgt pon sebenarnya. u dun hv to be afraid of changing urself or losing ur identity or anythg yg seerti dgnnye. it's just small things yg kdg2 u overlook, padahal kau boleh gunakan utk kebaikan kau sebenarnye

contohnye la kan, klu si potential gf kau tetiba kata
"i terasa cam nk pki tudung la. tp ex i dlu xsuka i pki tudung. dia kata mcm org kampung. tak urban dan tak hip"

tu diah kau statement minta dipanah petir sgt kan? ahahah

maka di situ la peluang kau utk mengatasi sifat2 mazmumah sang ex tu. contoh ayat yg boleh kau guna adalah seperti berikut
"i rasa cantik je kut klu u pki tudung. nnt kita g shopping2 tudung kat jln TAR weekend ni, eh"

wah. statement beli jiwa sgt kan. walhal kau bukan kisah pon dia nk pki tudung ke x. tp nmpk la yg kau ni sebenarnye menyokong ke arah transformasi dia menjadi muslimah sejati

atau klu si potential gf tu berkata lagi
"ex i dlu mmg suka control i. dia xpenah bg i buat decision sendiri. semua pon dia decide utk i. i nk beli baju pon kena dia yg pilihkan. klu i pandai2 beli sendiri, nnt dia buang baju2 i tuh"

gile saiko la kan ex dia nih. haha. jd memandangkan dlm perhubungan yg terdahulu dia xleh nk buat sebarang keputusan, now dia dah masuk fasa dating ngn kau, kau bg la dia buat keputusan. bila kuar dating, suh la dia decide tempat mana nk pegi, cita apa nk tgk movie, nk mkn kat mana. klu nk lebih ganas lagi suh dia yg bayar. ahahaha

see.. bukan la sesusah mana pon. kau cuma kena pandai cari weak point ex dia tu dan tunjukkan kelebihan kau pula kepada sang potential gf. tp jgnla pula kau bertanding benda2 yg xtercapai dek akalmu. klu si potential gf kata
"dulu tiap2 mlm sebelum tido my ex akan call and nyanyi kat i utk dodoikan i tido"

langsung la kau pon gegeh topup rm30 pastu call dia tiap2 malam menyanyi sambil diiringi petikan gitar akustik pula. over la kan!

trick ini sebenarnye ada la beberapa kali aku gunakan. dan selalunye berjaya la. hiks. tapi harus diingat, ianya bukan berkesan utk semua org. contohnye klu memula dia komplen pasal ex nye yg control freak, tetiba bila kau bg dia kebebasan yg ultimate, si potential gf tetiba ckp
"i xleh pilih u, sbb i nk seseorg yg boleh control i. bila dgn u, i xrasa u boleh control i"

boley? sentap kan. haha. tp jgnla kau salahkan kegagalan teknik aku tu. anggap aja u r not the one. nk buat camne klu she wants sth that u r not. kau pegi la cr potential gf yg lain. jgn nak meroyan lama2. tp klu rupa dia mcm megan fox, aku izinkan kau meroyan barang sebulan dua

sapa xkenal megan fox sila rujuk contoh di bawah



ok berhenti drooling sekarang. pegila kau kejar potential gf kau di sana. jgn lupa bawa ke gath nnt ye.. haha....

Wednesday, June 17, 2009

update yg xseberapa



aku turun dr lrt kat kl sentral ptg semlm dan aku terdgr kecoh2 kemeriahan bergema di seluruh kl sentral. umpama org mempromosikan sesuatu. mulanya aku mls mau amik port dan mula memasang mood ignorant aku. tp aku tidak dpt menahan diri bila trdgr intro lagu yg sgt aku kenali. langsung aku percepatkan langkah menuju ke tgh2 kl sentral tu

rupanya TM sdg promosi mlm pesta indonesia yg bakal berlangsung weekend ni. dan ketika itu, aku sedang menyaksikan seorg abg askar sedang menyumbangkan lagu "dewi". bila aku kata "menyumbangkan" tu korg faham la camne bunyinye kan. udahla melodinye hancur, lirik pon xbetul. ternyata abg askar itu mmg xlayak masuk One in A Million atau Jangan Lupa Lirik. klu dia miskin, atau hidup susah, atau muka jambu, atau alim, mungkin dia boleh masuk Akedemi Fantasia la kut

aku masih lg terpacak kat situ smbil org2 TM tu pass2 flyer dan cuba menggoda aku melanggan streamyx dan beli I Talk card. ciss... kamu perlukan lebih dr sekadar Tshirt dan discounted concert tickets utk menggoda aku menggunakan product kamu okeh. aku xkan terpengaruh dgn tipu daya kamu itu

selepas abg askar itu, ada seorg mamat yg mencuba nasib menyumbangkan lagu yg seterusnya. "nakal" nyanyian asal kumpulan Gigi. mamat itu lebih memalukan rupanya. aku rasa klu kumpulan Gigi dgr dia nyanyi pon rasa nk nangis. rosak abis lagu dan irama. motifla dia xtau nyanyi lg Gigi tp mau nyanyi juga kan? lagu Gigi pon xtau ke? bikin malu saja

tp meskipon aku mmg tau nyanyi lagu tu, aku rasa aku xde guts kut mau merampas mic dr tangannya lalu memukau seluruh hadirin kl sentral dgn persembahan aku (memalukan diri sendiri is more like it kut. hahaha). lalu aku hanya menyaksikan saja mamat itu menghancurkan lagu Gigi tu dgn hatiku yg hancur. lantas setelah mamat sengal itu mengaku kalah, 2 org indon tetiba step in utk menyahut cabaran menyanyikan lagu "nakal" itu

berkarokla 2 org indon di tgh2 kl sentral itu tanpa sape pon ambil peduli adakah mereka mempunyai dokumen perjalanan yg sah. rupanya detelah cabaran tu berakhir baru aku tau yg derang sedari pagi lg menantikan org yg boleh menyayikan lagu "nakal" tuh. dan reward kepada 2 org indon itu atas kebolehan mereka? 2 free tics to Pesta Malam Indonesia weekend ni. CISSS!!!!!!

panas.. panas.. panas.. panas badan ini *sambil cuba menari mcm Aril AF7 (alamak pecah rahsia aku tgk AF) tp xmampu sbb xlarat mau angkat perut

disebabkan kemarahan yg melampau, aku cepat2 beredar dr tempat kejadian sebelum didorong kuasa luar biasa merampas mic dan mula menyanyikan "Sedang Ingin Bercinta" di tgh2 kl sentral itu

**tetiba aku terasa mau karok lagu2 indon pule. merasa aku buat Pesta Malam Indonesia au sndiri. ada sapa mau join?

Tuesday, June 09, 2009

dua tahun

hari ni aku menyambut anniversary yg ke dua sbg seorg single. single pon boley ada anniversary, eh? ahaha

jadi mungkin lepas ni aku boleh treat myself with a romantic dinner, or buy myself flowers, or go for a honeymoon. xtaula klu aku buat camtu boleh dikatakan sbg sgt gila atau sgt cool. hehe

how bizzare it is bila aku sebenarnya xpernah merayakan anniversary ketika bercinta. sebab usianya xpernah cecah setahun pon. ahahahah. pergh... gila teruk track record aku. am i really dat lousy in this relationship and commitment thingy?

bila aku kekal single lebih lama dpd aku berada dlm sesebuah relationship, aku pon xberapa sure apa yg telah aku buktikan pada pandangan umum sebenarnya. mungkin aku mmg bukan relationship material. mungkin selama ni aku asyik berjumpa dgn org yg tak sesuai. mungkin juga aku terlalu memilih. order aku terlalu susah, mungkin. aku cuma minta a senget version of cheryl samad. susahkah order tu? ahaha

i heard a few comments abt myself yg disampai2kan oleh org. that sum ppl said that org gerun sebenarnya bila mendengar nama payid itu. gerun kerana perwatakan payid itu sendiri yg dikatakan 'sweet talker' and a huge flirt juga. adoi. jgn la begitu wahai gadis2 kendu sekalian. klu kamu semua gerun ngn aku, makanya membujang la aku smp ke tua nnt

i dunno whether aku boleh mengekalkan record single utk tahun yg seterusnya. mungkin klu aku berjaya kekalkan smp 10 tahun, aku telah membuktikan beberapa kemungkinan. samada payid mmg sgt gigih menahan diri smp 10 tahun, atau mmg org xberani mau commit dgn payid kerana kehebatan payid itu sndiri atau payid sememangnye xlaku. ahahahaha