Friday, December 05, 2008

the game

when i play a game, i play to win. aku tidak bermain sekadar untuk bersuka2. i play with all my heart and effort to win. when i play to win, aku hanya akan bermain if i know i stand a chance to win the game. klu aku rasa awl2 lagi aku akn kalah, i wont even play it at the very beginning, sbb aku xmau menghadapi kekalahan yg memalukan. aku xkan mberi alasan yg aku bermain sekadar menimba pengalaman. klu mau menimba pengalamn saje, itu practice namanya. bukan la kau bermain dlm game yg sebenar. in a practice, u r allowed to make mistakes, so that u'll learn frm it. in a game, there's no room for mistakes. when u r willing to play with ur blood, sweat and tears, u wont allow urself to make any mistakes

dan aku juge xkan bermain dlm game yg confirm aku akn menang. mmg la best bile mendapat kemenangan mudah. bt what's the point pon. it wont test ur ur skill or ability. membazir tenaga saje. even michael ballack pon xmain masa lawan malaysian team dlu. and semana mudahnye kemenangan itu diperolehi, semakin xberharga la kemenangan tu sndiri. kau ingt chelsea menang ngn malaysian team tu ada harga kat derang? lainla klu menang ngn arsenal ke, MU ke kan.

maybe org akn memberi pandangan yg sinis ngn aku bila aku menyamakan the quest untuk memenangi hati ni as a game to me. as if semua ni satu permainan je utk aku. seolah2 mengukuhkan dakwaan yg aku mmg player. eheh. bt like i said. i play to win, bukan utk bersuka2. i long for this win more than anything else. i dedicate my everything to win this game. and to me, at the end of the day hadiahnye bukanla sekadar trophy partner to be paraded ke sana dan ke sini. the prize is more than any trophy or medal. it is something that you would gv anythg in this world to have it. something that u wanted more than anythg else, dan ianya adalah hati

bt there are times yg kdg2 aku terasa seolah mahu mengalah dlm game ni. bila my contenders seakan having the upper hand to win. bila kelihatan seolah2 mereka mempunyai kelebihan, mungkin dr segi skill, atau peluang, atau apa sahaja yg memungkinkan chances mereka utk menang itu lebih tggi dr aku. and it kills me sumtimes when i know i gave everything i have, yet it seems like im not even close to smll the victory. bt im not a loser. i wont quit until the end of the game. selagi wisel penamat belum berbunyi, i will continue to play, dgn segala sisa tenaga yg ada. and i wont take my eyes of the winning prize until the end

so when exactly this game ends? when there's a clear winner announced, maka berakhirla game ini. if i win, then it will be the sweetest victory. and God knows how much i want to win this game. bt if i lose, aku tau aku kalah dgn cara yg terhormat. it would be an honour for me to play with the best contender. and i will still hold my head up high and accept the lose like a true sportsman

gd luck for me

6 comments:

angelita said...

I spent the whole day just to read ur blog. Suprising.. by the way I suka cara penulisan you... kelakar dan ikhlas. Whatever yang you went thru, I've been there before... God always has a plan for us just be strong

zaffey said...

untuk menang,
kena ada stamina tinggi...
kena ada 'ubat kuat' / vitamin...
kena ada motivasi...
kena ada 'hadiah' yang menanti...
dan paling penting,
kena ada garis penamat, kerna di situ pemenangnya bakal ditentukan.

selamat berjaya freno! aku sokong sokmo... :D

fanta said...

Selamat berjaya Payid...
Definisi game bagi aku ialah bukan kemenangan dan kekalahan tapi THE SPIRIT untuk sampai ke penghabisan.

payid said...

angelita
the whole day? pheww... i really appreciate it. and thank u for the compliment as well. glad that u liked it.

bro zaff
thanx a lot for the support. lupe plak, in any game harus ada cheerleaders juge kan. ehehe

fanta
thanx juge utk KB aku nih. marila kita bermain dgn penuh smgt kesukanan

zaffey said...

cheerleaders harus... err... haruss... err... apaapaan saja la labu...! hahahaha

dian said...

wah nok....game ape ni? online game ke?

mateila blonde bimbo kan mak?

apapun, bets of luck nok !!