Tuesday, December 16, 2008

azam tercapaikah?

lagi lebih kurang 2 minggu, 2008 will end. dan tahun baru pon menjelma. looking back to the journey i went through this whole year, i must say that 2008 has been a good year for me. i am thankful for this journey and if i can repeat this whole year again, i wont do anythg different anyways. although there has been a few ups and downs, bt i am proud to say that i have no regrets. klu mau regret pon, apa la gunanya kan. barang yg lepas xpayahla dikenang2

bila aku tgk balik post aku yg dolu2 dlm blog me, i came accross this one post that caught my attention. the post where i list down my wish list. eheh. cam kelakar pon ada. ok, lets recap and let's see dah berapa wishlist aku yg telah berjaya diaccomplish

1. to get a decent job - alhamdulillah. dah hampir setahun pon aku keje di sini. yeah, bukan la keje yg gempak pon, bt it is a decent job where i can earn an honest living. and to remain for this long in this position is somewhat an achievement juge. although i hv to admit, aku xdela plan utk kekal selamanya kat sini. i hv my goals and dreams juge. bt for the time being. what i hv right now cukup la dlu

2. to buy a car - well. nmpknye smp skang aku masih lagi menggunakan public transport utk bergerak. mungkin masih belum rezeki aku lagi. xpe, aku masih lagi xberputus asa. lagipon, sempatla utk kereta2 lain yg lebih best nk keluar kan *harapnye la. ehehe

3. mau pki handphone baru - aku tidakla mengharapkan sgt pon sbnanye. tidakla merancang pon. tp mungkin dah tertulis jodoh aku dgn handphone lama aku xpanjang. kebetulan mak aku beli handphone yg dia xpandai nk pakai *bley?. makanya dia telah mengarahkan aku utk menyerahkan handphone lamaku yg usang namun sgt user friendly itu dan menggunakan handphone yg kunun2nye canggih sgt itu *read : xdela canggih sgt pon

4. to go out on a date with cheryl samad - ahahahahahahahaa. two words for me . DREAM ON!

5. to get a new partner - i hv to admit, smp skang pon aku masey single lagi, although status availability tu mcm samar2 je. ahaha. bt i am making some progress la juge kan. cuma luck is still not on my side. well, there's 15 days more to go. who knows i might get lucky dlm masa terdekat ni kan? ahaha

bt overall, i am thankful that my life this year is so much better compared to last year. mungkin accomplishment aku not that much la kan, bt at least i know aku lebih bahagia thn ni. alhamdulillah . bukankah kita pon selalu berdoa semoga hari ini lebih baik dr semalam, dan hari esok lebih baik dr hari ini

utk 2009 resolution, aku masih belum mau pk lagi. bagila aku menghabiskan sisa2 2008 ni dlu. ehehe

4 comments:

jamie said...

thumbs up for u honey..hahaha...well done!!

cheers!!

payid said...

tks dear

zaffey said...

perghhh.. den harap sesangat yg no.4 tu jadi kenyataan larr... ih.. ih.. ;)

pamina said...

that's dignity my fren :)