Monday, September 28, 2009

rahsia

bila aku diamanahkan dgn rahsia, aku jaga kerahsiaan itu dgn segenap daya usaha aku. aku jaga amanah yg diberi kerana aku xkan sekali2 mengkhianati kepercayaan yg telah diberikan. xkirala sebesar, seremeh atau sesensasi mana rahsia itu. aku kira, ada sebabnya kenapa aku adalah antara org2 yg terpilih utk mengetahui sesuatu perkara berbanding org lain. jadi demi menghormati hak keistimewaan yg telah diberi itu, aku jaga amanah yg diberi dgn sebaik mungkin

tapi bukan mudah menjaga sebuah rahsia, terutama bila rahsia itu sepatutnya dikongsi bersama rakan2 yg lain. dan lebih sensasi rahsia itu, lebih sukar juga la aku nk menjaganya. bertambah sukar bila semua org tau yg aku mengetahuinya dan semua org berusaha utk mengorek rahsia itu dr aku

dan akhirnya tiada apa yg lebih melegakan utk aku bila rahsia itu terbongkar dgn sendirinya. xperlu lagi aku memyimpan rahsia sensasi ini dgn susah payah lagi. terlepas satu bebanan yg besar rasanya

sesungguhnya bila aku menyimpan rahsia, aku jaga amanah itu sebaik mungkin. kata org, biar pecah di perut, jangan pecah dimulut *di edit setelah menerima teguran cik vanilla

oleh kerana aku terlalu banyak menyimpan rahsia, sebab itu perut aku besar

kan?

8 comments:

vanila said...

biar pecah di mulut?
betul tuh, don't blame nasi ayam or kuih raya.
besar tu kerana rahsia kan?

payid said...

ya Allah
tu la dia bahana perut besar. peribahasa pon silap. jap i betulkan ye. ehehe

semuthitam said...

patut la perut aku kecik, semua rahsia aku pun payid yang simpan...

yoro okino said...

perut aku besar gak
rahsia aku ader laa..rahsia orng xbnyak kot
huhuhu

aerlon said...

mmg penyimpan rahsia yang baik. u have my full respect for that.

Fanta Giro said...

Bagus la dude ni. Seorg penyimpan rahsia yang susah nak dapat di alam ni.

Dude, aku ada rahsia ni. Boleh tolong simpankan tak?

payid said...

semut
tu kau sebenarnya nk kutuk perut aku besar secara halus kan? mcm aku xtau taktik kau

yoro
byk betul la rahsia kau klu camtu

aerlon
thank u for the compliment

fanta
kau punye psl xde hal la dude. buzz aku kat FB chat nnt. YM aku semua dah kena block kat office ni

Fanta Giro said...

dude, ym ofis aku pun takleh tapi aku kan bijak bistari. Bermacam2 caralah aku guna akhirnya dapat jugak aku chat. Tapi FB, FS, MS, Twitter dan segala yg ada profile sangat la diharamkan termasuk blog Dian yg berstatus "websense blocked due to explicit site" hahhaha...

Dude, aku nak apply jadi sidekick ko ni. Sedih dude..