Monday, January 19, 2009

the aftermath

khamis

berikutan peristiwa aku mengamuk dlm bilik meeting minggu sebelumnya tu, aku bagaikan dihantui perasaan yg xbest spjg minggu. bukan la rasa takut dibuang keje atau takut dibenci para bos atau collegue. cuma rasa sedikit perasaan tak best for loosing my cool in front of the bosses and the senior staffs. so i went to see boss besar that day and apologised for my behaviour. well, i am not sorry for speaking the truth sbnanye, bt im sorry for the way i conveyed the msg the other day. darah muda katanya. eheh.luckily, she said that dia faham kenapa aku bertindak camtu dan dia xsimpan dlm hati pon (harapnye dia ckp betul la. eheh). bt i hv to admit, lepas tu aku rasa sedikit lega juge

jumaat

aku berselisih dgn boss kecik masa nk jmpa my QA. she confronted me and ask whether im looking for another job. waahhh... direct gitu. eheh. maybe she can sense that after that meeting, idea2 jahat utk cari keje lain tu mula bertenggek kat kepala (well, aku rasa mana2 org yg waras pon akn pk camtu juge).
bt bila bos kecik ckp yg dia sgt berharap aku xkan tinggalkn company ni sbb susah nk replace tempat aku, aku terasa mcm lembut hati la juga. i hv to admit, aku syg apa yg aku ada kat sini. tu yg kdg2 buat aku terasa berat hati nk pegi
tp bila tgk derang agih2kan limau mandarin utk raya cina utk permanent staff tp contract staff xdpt, aku terasa bengkek la juge. limau pon kedekut kah?

sabtu

i came accross an ad for vacancies masa tgh baca newspaper. bape kali baca pon, kandungannya masih tetap tempting juge. hm... tp klu aku apply, meaning it will be a major turning point in my life. aku fikir, dan terus fikir.. aku keluarkan baik2 page tu dan aku simpan.

ahad

masih lg berfikir psl vacancy tu. terasa mcm nk discuss dgn mak aku. tp xde perkataan yg terkeluar. last2 aku simpan sndiri je keresahan aku

isnin

tried googling the company profile. nmpk mcm interesting. tp masih ragu. am i ready for this huge change. terlalu byk yg perlu aku consider. tp dlm perasaan yg xmenentu tu, aku update juga resume and e mailed it tanpa sempat berfikir lebih lanjut

dan aku terus terkantoi besar bila TL aku nmpk the newspaper cutting yg aku biar bersepah ats meja. damn! nasib leh buat muka xbersalah lg bila dia tanya2 psl vacancy tu. pdhal jantung terasa berdebar dgn panahan mata dia. huhu

i cant wait to see what my future has in store for me

4 comments:

chikpud's said...

adoiyaii..limau sekotal 10 rgt pon berkirakah?


adoila...

payid said...

ye. tau xpe

jamie said...

sian sayang i..nnt i banje u limau k..:)

Nurul said...

Payid, sometimes is gud to do a total change over.. tak salah membuat perubahan.. if it is good for ur future. Anyway apa-apa pun gud luck