Friday, January 23, 2009

my dirty little secret

masa zaman2 skolah dlu, i grew up listening to bands like third eye blind, sister hazel, matchbox twenty, the offspring, etc. padahal most of my friends masa tu were listening to boybands mcm backstreet boys and n'sync. well, u cant deny kegilaan yg amat hebat terhadap boybands ketika itu.

maka kerna xmau ketinggalan dan disingkirkan dr geng, maka aku pon dgr la juga lagu2 derang. in fact i can actually sing along to most of their songs. kau bg je lagu apa, insyaAllah aku leh nyanyi punye. eheh. dasat juge penangan peer pressure ni kan? dan aku turut sama mengacknowledge yg keharmonian suara beramai2 (tp sumtimes xjadi) itu cool. aku acknowledge menyanyi sorg satu line itu cool. aku acknowledge 4 atau 5 org lelaki menari serentak itu juga cool.

dan ketika mereka berebut2 menonton konsert derang kat tv, aku pon turut serta memeriahkan suasana. tp apa yg org xtau, ketika mereka menonton untuk memuja "kehenseman" boyband2 itu, aku menontonnye utk sbb yg berbeza. ketika derang berebut2 bertanding jejaka mana di dlm boyband itu yg lebih hensem, lebih pandai menyanyi dan menari atau lebih ramai peminat, aku hanya sengih sengih sorg2 mengenangkan angan2 rahsia aku

derang xtau bila aku tgk para boybands itu perform di ats stage, aku sbnanye teringin mau jd sebahagian dr mereka. aku mau para gadis jerit2 nama aku wlaupon aku sekadar berdiri di ats stage. aku mau gadis2 itu tarik2 baju aku, berebut2 mau peluk aku. aku mau mereka sibuk menghafal biodata aku dan mengambil tahu segalanya ttg aku. aku mau mereka berebut2 barangan peribadi aku sehingga ke cebisan rambut aku sekalipon. ye, aku mau menjadi terkenal dan digilai ramai. aku mau jadi boyband sbb aku mau semua itu, menjadi rebutan para gadis serata dunia. ye, anda dibenarkan utk mengutuk saya sekarang. eheh

tp itu cuma impian di masa muda yg indah saja. sekarang bila dah dewasa aku tidak juga menjadi boyband. aku masih xterkenal dan digilai ramai. dan aku dah xde impian mcm tu lg. aku xmau lg jd terkenal sbb aku xnk kehilangan privasi aku. aku xnk semua org mau amik tau dgn sape aku bercinta skang. aku xnk org tau di mana aku tinggal dan sape mak bapak aku. aku xnk diganggu dgn peminat2 yg meminta autograf ketika aku berjalan2. jadi aku selesa dgn keadaan aku yg xdikenali ini

(walaupon hakikat sebenarnye aku tidak menjadi boyband sbb aku bukanla lelaki. dan aku juga tidak pandai menari. dan suara aku pon bukanla sesedap mana pon. walaupon aku rasa rupa aku boleh tahan juge sbnanye. ahahah)

6 comments:

jamie said...

balik perah santan la wei..;p

Fantagiro said...

Weii... aku setuju kalau ko nak jadi salah seorang ahli boyband...
Tak terlambat ko nak enrol join New Kids On The Block... step by step kaedahnya!!

dian said...

haha noks. mak TEST sangat nsync. kan gigih ni kumpol duit beli cd ORI oke.

mrasa la

hafal steps tearin up my heart

ops

Jebonx said...

Aiyarks! Boy Band kaaa 4U2C x mo? At least rambut sama hitam. Kah kah kah. Kunyit.. kunyit..

Fantagiro said...

Cuba tanya NewBoyz/Boboy kalau diorg masih nak amik ahli....

dark angel said...

hahah, dulu abang aku pernah tanya aku, aku taknak ke secantgik Ziana Zain, aku selamba jawab, aku nak jadi macam Awie...hahahahah.Kita serupa beb.