Tuesday, February 03, 2009

cuti hari wilayah yg gembira

i started my day yesterday dgn cara yg sgguh xmengembirakan. memandangkan aku terasa mcm manusia yg tiada life dan tiada teman di kala sepi, maka pukul 9 aku dah smp ofis dan berpura2 bz. sungguh nyaman keadaan ofis yg sunyi sepi meski tiada aircond. "hmm... tgk porno pon best ni" tetiba aku berfikir dlm hati. ehehe. tp dlm hati je, xbuat pon. betul, aku xtipu

tetiba pukul 10.30, aku terima the most awaited sms. sms yg bakal menukar hari itu kpd hari yg menggembirakan. setelah mbalas lebih kurang, aku terus berpura2 bz smp kul 11. after 1 phone call, aku keluar dr ofis dan memulakan pengembaraan aku hari tu ke kelana jaya

dr KJ, kami gerak ke s. alam. temankan dia beli buku. lepas bli buku, mulanya mau teman dia buat matrik card pule. namun kerna pakaiannya xberapa sesuai smlm (msti korg tertanya, camne la rupa pakaiannye yg sgt xsesuai tuh), terpaksa la plak dia meminta talian hayat bakal adik iparnye. setelah mendapat baju yg lebih decent serta free lunch dr talian hayat, kami gerak semula ke itm utk sambung buat kad matrik

maka setelah mempraktis senyum beberapa kali, kad matrik pon siap dibuat. eheh. lepas tuh masing2 mati kutu, xtau mau pegi mana. entah camne, tetibe kitorg melencong ke aquaria klcc. mungkin sbb hari sgt panas maka kami pk klu berada di dasar lautan bersama ikan2 itu agk nyaman juge. mmg nyaman pon aquaria itu bersama tiupan udara aircond sepoi2 bahasa

setelah penat ber 'pose' ala retarded di samping para hidupan laut sekalian, kami zasss... ke foodcourt klcc sbb dia mau mkn waffle ice cream pule. demi memenuhi nafsu mkn dia, aku turutkan aje (nafsu mkn je ye. nafsu lain xterlibat dlm hal ini). itupon nasib xdiikutkan kehendak dia yg mau mkn half boiled egg lak pas tuh. gile nafsu mkn mcm bela hantu raya

lepas melampiaskan nafsu mkn yg terlampau itu, kami gerak ke ofis aku utk amik cable henpon. setelah melalui pelbagai rintangan (termasuk guard yg gatal) kami berjaya juga masuk ke ofis. dan niat asal yg memula cuma nk amik cable je terus terpesong bila kami terus meng'upload' gambar2 kat aquaria dlm fb. galak lebey ni. lgpon internet free kan, harus xdipersiakan. eheh

setelah abis gamba diupload dan bosan berdua2an di dlm ofis yg sunyi (hiqs) kami meredah hujan lebat ke the curve for dinner. mkn lagi. ye, kamila dua org manusia dgn nafsu mkn yg terlampau. setelah kenyang bersantap, tetiba baru aku tersedar yg duit dlm wallet cuma ada 3 keping duit merah dan beberapa keping duit biru. die lah! terpaksa lak aku menggagau cari ATM

namun dlm sebesar2 the curve tu, aku xjmpa lak ATM machinenye. agknye semua yg dtg the curve tu mmg bangsa yg duit berkepuk2 dlm wallet. atau semua main duit plastik je. sbb aku xde duit berkepuk dan duit plastik, dlm kepala aku mula terbyg rupa dua manusia bernafsu mkn terlampau terpaksa mencuci pinggan di little penang. aiyoh, choi la! tp nasib baik bila aku kembali ke tempat kejadian, bil dah settle pon. luckily dia ada bwk duit juge. huhu. setelah abis licin duit aku dikikis, sempat juga dia melicinkan rokok aku juge dlm perjalanan pulang

meski aku telah papa kedana smlm, bt i must say dat it ws one of the best date ever. diiringi lagu yg xkena tema di dlm kereta dan percikan bunga api yg entah dr mana. tetiba rasa mcm cerita "eiffle im in love" pule kan. walaweh. tp kami bukanla di paris. kitorg dating kat kl je. dan kami xbercinta pon. ahaha

bt yesterday ws one of the best day in my life. maybe sbb kerja2 gile yg kitorg buat. maybe sbb i shared my yesterday with her. or maybe juge sbb i ws finally forgiven and given a 2nd chance to make it up to her again

oh yes. inilah dia lagu tema yg xde kaitan itu

Thriving Ivory
Angels on the Moon

Do you dream, that the world will know your name
So tell me your name
Do you care, about all the little things or anything at all?
I wanna feel, all the chemicals inside I wanna feel
I wanna sunburn, just to know that I'm alive
To know I'm alive

Don't tell me if I'm dying, cause I don't wanna know
If I can't see the sun, maybe I should go
Don't wake me cause I'm dreaming, of angels on the moon
Where everyone you know, never leaves too soon

Do you believe, in the day that you were born
Tell me do you believe?
Do you know, that everyday's the first of the rest of your life

Don't tell me if I'm dying, cause I don't wanna know
If I can't see the sun, maybe I should go
Don't wake me cause I'm dreaming, of angels on the moon
Where everyone you know, never leaves too soon

This is to one last day in the shadows
And to know a brother's love
This is to New York City angels
And the rivers of our blood
This is to all of us, to all of us

Don't tell me if I'm dying, cause I don't wanna know
If I can't see the sun, maybe I should go
Don't wake me cause I'm dreaming, of angels on the moon
Where everyone you know, never leaves too soon

You can tell me all your thoughts, about the stars that fill polluted skies
And show me where you run to, when no one's left to take your side
But don't tell me where the road ends, cause I just don't wanna know, No I don't wanna know

Don't tell me if I'm dying
Don't tell me if I'm dying
Don't tell me if I'm dying


**amaran keras utk semua
lain kali sila berhati2 klu mau dating dgn manusia bernafsu terlampau itu. klu xmau jatub miskin keesokan harinye, baikla xyah dating ngn dia. ahaha.

6 comments:

dian said...

g deting memang part paling besh adalah makan nok.

jamie said...

dh kena kikis pun boleh suka lagi ka??haiya..=D

sHe~ said...

hohoho..perjalanan yg best serta penuh enjoyable laa..~~

:]

akusemut.hitam said...

mujur kau ak bawak kete dude, kalau tak, minyak kete kau pun dilenjannya. percaya la...

jebonx said...

ish ish ish ada ka kata sayang i pengikis? it comes with the territory jln ngan budak cute kan? dia cute so kau kena blanja.. sapa suruh x cute! kah kah kah

jamie said...

i pengikis bab makan jek..hehehe..bab lain takdak..takut u abis sume bulu je kalau i kikis bab lain..kah kah kah..